• Persoonlijk advies
 • Binnen 4-6 weken op je dak
 • Betaal achteraf
 • Al 15.000 daken voorzien

Zonnepanelen

Bespaar direct geld met zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je eenvoudig geld. Je wekt zelf energie op, zodra de zon ook maar iets schijnt. Zo word je energierekening lager. Bekijk direct wat het jou kan besparen. Doe de bespaarcheck

 • Binnen 4-6 weken geplaatst
 • Eerlijk & persoonlijk advies
 • Betalen na installatie

Waarom zonnepanelen?

Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op. Groen, duurzaam en goed voor je portemonnee. Jouw energierekening daalt, terwijl je bijdraagt aan een beter milieu.

 

Wist je dat:

 

 • Je de investering al binnen een paar jaar terugverdient
 • Er in veel gemeenten subsidie is voor zonnepanelen
 • Meer dan 2 miljoen huishoudens hebben al zonnepanelen
zonnepanelen op golfplaten dak

3 voordelen zonnepanelen

 • Bespaar direct geld op de energierekening
 • Draag bij aan een duurzame toekomst
 • Verduurzaam je huis en krijg een beter energielabel

Welke zonnepanelen zijn er?

Het meest voorkomende zonnepaneel wordt gemaakt van silicium en worden kristallijn zonnepanelen genoemd. Er zijn monokristallijn panelen (egaal blauw of zwart) en polykristallijn panelen (blauw met vlokken in de zonnecellen).

 

Daarnaast zijn er flexibele zonnepanelen, ook wel amorfe of dunne-filmzonnepanelen. Deze zijn heel buigzaam en goedkoper, maar hebben een lager rendement.

 

Bij glas-glas zonnepanelen (meestal gekozen vanwege het uiterlijk) zijn de zonnecellen zowel aan de achter- als voorkant van glas. Deze panelen hebben een lange levensduur; glas is stevig en laat minder vocht en vuil door.

Zonnepanelen laten plaatsen door SamenStromen

Zonnepanelen van SamenStromen

SamenStromen werkt met verschillende soorten hoge kwaliteit zonnepanelen.

 

JinkoSolar

JinkoSolar is een van de grootste en meest innovatieve producenten van zonnepanelen ter wereld, en biedt een hoge mate van productkwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Sunpower Performance

Sunpower Performance panelen zijn ontworpen met shinglecellen. Hierdoor bieden ze maximale duurzaamheid in alle weersomstandigheden.

 

Sunpower Maxeon

Sunpower Maxeon is ontwikkeld om zoveel mogelijk energie op te wekken dankzij een ongeëvenaard rendement. Uitstekende prestaties bij hoge temperaturen en hogere energieopbrengst bij weinig licht, zoals ’s ochtends, ’s avonds en op bewolkte dagen.

 

REC

De REC zonnepanelen hebben en vermogensgarantie tot 92% na 25 jaar. Het is daarom ook niet voor niets in 2020, 2021 en 2022 de InterSolar Award gewonnen.

Enphase IQ8+/7A/7X

Micro omvormer

De IQ7 en IQ8 serie van Enphase zijn hoogwaardige micro omvormers met 25 jaar productgarantie. Elk paneel wordt uitgerust met een eigen micro omvormer. Hierdoor zal er in geval van schaduw alleen minder opbrengst zijn bij het paneel wat in de schaduw ligt. De andere panelen wekken optimaal op. De omvormers vormen de gelijkstroom om naar wisselstroom direct onder het paneel. Hierdoor heb je geen gelijkstroom in of om de woning. Met andere omvormers heb je dat wel, aangezien er gelijkstroom kabels (DC kabels) naar de omvormer lopen.

 

Bekijk de product details

Micro omvormer Enphase IQ8

Duurzamer met zonnepanelen

We geloven er sterk in dat we de toekomst  beter maken. Dat doen we samen! Je kunt stoppen met jezelf afvragen hoe je kunt verduurzamen. Op deze drie manieren willen wij het voor iedereen mogelijk maken:

 

1 Voordeliger samen met je buren

Onze kosten zijn lager wanneer we meerdere huizen in dezelfde wijk tegelijkertijd van zonnepanelen kunnen voorzien. Van dat voordeel laten we je mee profiteren. Als je kiest om samen met een aantal buren te gaan voor onze zonnepanelen. dan zijn je aanschafkosten lager, is je terugverdientijd korter en worden we samen een stukje groener(of duurzamer). Win-win.

 

2 Volledige ontzorging

Wij geven je persoonlijk advies over de beste zonnepanelen-oplossing op jouw dak. Of je dak nu op het noorden ligt of juist volledig op het zuiden. We regelen het.  We plaatsen de zonnepanelen en installeren de omvormer. Ook het terugvragen van de btw hoef je niet zelf  te doen. Dat doen wij. Net als het inrichten van de monitoring.

 

3 We blijven samen stromen

Met SamenStromen kies je voor een partij die van samenwerken houdt. We blijven graag betrokken. Wil je verder verduurzamen? Dan staan we voor je klaar om je te helpen.

Zonnepanelen kopen

Als je op zoek bent naar een slimme investering die niet alleen jouw energierekening verlaagt maar ook jouw ecologische voetafdruk verkleint, dan zijn zonnepanelen de perfecte keuze.

 

Wanneer je zonnepanelen koopt, draag je niet alleen bij aan een duurzamere stad, maar ook aan jouw eigen welzijn. Zonnepanelen wekken schone energie op, waardoor je minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen en jouw ecologische impact vermindert. Bovendien lever je overtollige energie terug aan het net, waardoor je geld terugkrijgt.

 

Collectief zonnepanelen kopen

Zonnepanelen plaatsen? Doe het samen met je buren! Zoals bijvoorbeeld zonnepanelen in Amersfoort. Samen sta je sterker en ben je voordeliger uit. Wanneer jij samen met de buren kiest voor zonnepanelen, kunnen wij efficiënter werken, plannen en inkopen. En dat voordeel voelen jullie terug in de portemonnee.

Ervaren installateur van zonnepanelen

SamenStromen heeft al jaren ervaring met het installeren van zonnepanelen. Wij helpen je bij het kopen en installeren jouw zonnepanelen snel en veilig.

 

De vraag naar zonnepanelen stijgt voortdurend en er zijn beperkte installatie capaciteiten beschikbaar. Door nu actie te ondernemen en zonnepanelen te kopen, profiteer je van de beschikbare ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Met het kopen van zonnepanelen ga je voor een duurzame toekomst met schone energie. Daarnaast verlaag je jouw stroomrekening en houd je ieder jaar geld over.

 • Direct een lagere energierekening
 • Eigen gecertificeerde monteurs
 • Snelle en veilige plaatsing

Meer uit je zonnepanelen halen?

Haal nog meer uit je zonnepanelen door ze te koppelen met onze thuisbatterijen. Hiermee sla je jouw opgewekte stroom voor eigen gebruik op. Zo maak je gebruik van zonne-energie wanneer het slecht weer is. Waardoor je nog minder afhankelijk bent van netstroom, wat je terug gaat zien op je stroomrekening.

 

Elektrische auto

Steeds meer mensen rijden een elektrische auto in Nederland. Wellicht maak jij daar ook al gebruik van. Top! Als dat zo is dan kun je het plaatsen van de zonnepanelen combineren met onze laadpalen. Hiermee laad jij  jouw auto voordelig en snel op met je eigen opgewekte zonne-energie.

Wie is SamenStromen?

Samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De producten die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu hoog in het vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden.

 

We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

 

We doen wat we zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen.

 

Lees meer over samenstromen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door het fotovoltaïsche effect. Zonnecellen in de panelen absorberen fotonen (deeltjes lichtenergie) en creëren hierdoor elektrische stroom. Deze stroom wordt vervolgens omgezet naar wisselstroom (AC) door middel van een omvormer.

 

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

 • Ze verminderen de energiekosten.
 • Ze verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 • Ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen en zijn milieuvriendelijk.
 • Ze verhogen de waarde van je huis.
 • Ze vereisen weinig onderhoud.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het benodigde aantal zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals jouw energieverbruik, de beschikbare dakruimte, de efficiëntie van de panelen en de geografische locatie. Een professionele installateur kan je helpen de juiste hoeveelheid te bepalen.

 

Wat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 tot 30 jaar, maar ze kunnen veel langer meegaan. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen ligt tussen de 25 en 40 jaar.

 

Wat gebeurt er op bewolkte dagen of ’s nachts?

Hoewel zonnepanelen minder energie produceren op bewolkte dagen of ’s nachts, kunnen ze nog steeds elektriciteit genereren. Gedurende de dag accumuleren zonnepanelen energie die kan worden gebruikt wanneer er minder zonlicht is, zoals ’s nachts.

 

Moeten zonnepanelen regelmatig worden onderhouden?

Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud. Het wordt aanbevolen om ze af en toe schoon te maken om vuil, stof en bladeren te verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met water en een zachte borstel. Daarnaast is het belangrijk om de werking van de zonnepanelen regelmatig te controleren en eventuele problemen te laten verhelpen door een professional.

 

Wat zijn de milieueffecten van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een schone en duurzame vorm van energieopwekking. Ze stoten geen broeikasgassen uit tijdens het genereren van elektriciteit en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het productieproces van zonnepanelen heeft weliswaar enige impact, maar dit wordt over het algemeen gecompenseerd door de langdurige energieproductie tijdens hun levensduur.

Hoe het werkt

Wil je graag een plan op maat? We helpen je graag!

Info aanvragen
Huis met zonnepanelen

Wil je weten of jouw woning ook geschikt is?

Maarten-Jan belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Contact
Maarten-Jan
Maarten-Jan Groen Adviseur T. 033 - 2087 555