• Persoonlijk advies
 • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
 • Betaal achteraf
 • Al 15.000 daken voorzien

Slim energie opslaan?

Ontvang advies op maat

 • Volledig geïnstalleerde thuisbatterij
 • Energie, altijd beschikbaar
 • 15 jaar garantie
Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

Thuisbatterij Amersfoort

Je eigen energiebron

Wek je stroom op met zonnepanelen en wil je jouw overschot aan energie makkelijk opslaan en hergebruiken? Met thuisbatterij heb je dat eenvoudig geregeld.

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. De batterij wordt opgeladen wanneer zonnepanelen meer energie opwekken, dan je op dat moment nodig hebt.

 • Direct een lagere energierekening
 • Vijftien jaar garantie
 • Snelle en veilige plaatsing vanuit Amersfoort
Thuisbatterij Amersfoort

Thuisbatterij Amersfoort

Thuisbatterij in Amersfoort?

Als je energie met zonnepanelen opwekt, is energie opslaan de slimste vervolgstap. Met SamenStromen heb je jouw thuisbatterij in Amersfoort eenvoudig geregeld. Wij helpen je in 3 stappen naar een duurzame toekomst.

 • Plan een gratis adviesgesprek

 • Betaal pas als de thuisbatterij is geïnstalleerd

 • Start met besparen op je energierekening
 • Salderen in Amersfoort? Lekker belangrijk. Met een thuisbatterij sla je goedkope energie van je zonnepanelen of elektriciteitsnet op voor later. Je houdt de stroom dus even vast, totdat het voor jou gunstig is om de stroom te gebruiken of te verkopen.

  • Je bespaart geld door goedkope stroom op te slaan voor later
  • Je bent voorbereid op 2027; wanneer de salderingsregeling stopt
  • Je hebt je eigen stroomvoorziening bij (toekomstige) stroomuitval

  Thuisbatterij kopen in Amersfoort

  Met thuisbatterijen ben je nog meer zelfvoorzienend in je energie. Je hoeft minder stroom van het energienet af te nemen, wat uiteindelijk leidt tot een lagere energierekening.

  Daarnaast draag je op deze manier bij aan een duurzamere wereld, omdat je minder afhankelijk bent van energie die opgewekt wordt uit fossiele brandstoffen.

  Ongeacht waar je jouw zonnepanelen hebt aangeschaft, onze thuisbatterij sluiten wij vakkundig aan. Ook als je (nog) geen zonnepanelen hebt, kan je een thuisbatterij installeren. Dan kan je stoom opslaan wat je niet in de daluren gebruikt, waardoor je energierekening per saldo omlaag gaat.

  De terugverdientijd van de investering kan oplopen tot enkele jaren. Toch is het vaak de moeite waard, vooral als je veel energie opwekt met jouw zonnepanelen.

  Het installeren van  thuisbatterijen

  SamenStromen heeft al jaren ervaring met het installeren van thuisbatterijen in Amersfoort. Wij helpen je bij het kopen en installeren jouw thuisbatterij snel en veilig.

  • Duurzame toekomst met schone energie
  • Lagere stroomrekening
  • Grip op je energierekening

  Onze thuisbatterijen in Amersfoort

  Wij bieden hoogwaardige thuisabatterijen aan, met een optimale balans tussen kwaliteit en opbrengst.

  Thuisbatterij

  Enphase IQ Battery 3T en 10T

  BYD + Fronius omvormer

  Solax

  Meer weten over de mogelijkheden van een thuisbatterij in Amersfoort?

  Je eigen energiebron

  De thuisbatterijen van SamenStromen zijn de betrouwbare batterijen van Enphase, BYD of Solax.

  Wie is SamenStromen?

  Samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De producten die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu hoog in het vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden.


  We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

  We doen wat ze zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen. Meer weten over SamenStromen.

  Bij SamenStromen maken we een positieve impact op de wereld. We streven samen naar een groene, zonnige toekomst.

  adviseur SamenStromen tijdens gesprek

  Veelgestelde vragen over thuisbatterijen in Amersfoort

  Hoe groot moet mijn thuisbatterij zijn?

  Dit hangt af van je energieconsumptie en de capaciteit van je zonnepanelen. Bij SamenStromen helpen wij je graag de juiste grootte voor jouw behoeften te bepalen.

  Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

  De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type en gebruik, maar veel moderne batterijen hebben een levensduur van 15 tot 20 jaar.

  Hoe onderhoud ik mijn thuisbatterij?

  Moderne thuisbatterijen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele problemen en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

  Hoe werkt een thuisbatterij?

  Een thuisbatterij slaat de overtollige energie van je zonnepanelen op. Wanneer je meer energie nodig hebt dan je zonnepanelen op dat moment opwekken, levert de batterij de benodigde stroom. Zo maak je optimaal gebruik van je eigen opgewekte energie.
  Onze thuisbatterijen zijn veilig. Ze gebruiken lithium-ionbatterijen, vergelijkbaar met die in mobiele telefoons en elektrische voertuigen.

  Kan een thuisbatterij worden gebruikt in combinatie met netstroom en een zonne-energiesysteem?

  Ja, een thuisbatterij werkt prima samen met zowel netstroom als een zonne-energiesysteem. Dit staat bekend als een hybride energiesysteem.

  Kan ik een thuisbatterij zelf installeren?

  Voor de installatie van een thuisbatterij raden we aan om een professional in te schakelen. SamenStromen heeft erkende installateurs, waardoor je zeker weet dat alles veilig en volgens de geldende normen wordt geïnstalleerd.

  Waarom heb ik een thuisbatterij nodig?

  Een thuisbatterij kan helpen om het gebruik van zonne-energie te optimaliseren, stroomuitval te overbruggen en mogelijk te besparen op energiekosten door elektriciteit op te slaan tijdens goedkope tarieven en te gebruiken tijdens piekuren.

  Zijn thuisbatterijen milieuvriendelijk?

  Thuisbatterijen kunnen het gebruik van hernieuwbare energiebronnen optimaliseren, wat goed is voor het milieu. Echter, zoals alle batterijen, hebben ze een milieu-impact bij de productie en aan het einde van hun levensduur.

  Zijn thuisbatterijen veilig?

  Ja, onze thuisbatterijen zijn veilig wanneer ze correct zijn geïnstalleerd en onderhouden.

  Contact opnemen

  Weten wat jij kunt besparen? Of waar twijfel je nog over?

  Hans belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

  Hans
  Hans Drijfhout Adviseur thuisbatterijen T. 033 - 2087 555