• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen?

  • Binnen 4 tot 6 weken op jouw bedrijfsdak
  • Wij regelen de subsidies voor je
  • Bespaar direct na installatie
Vraag vandaag aan

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Investeer in de toekomst van jouw bedrijf

Wil jij jouw bedrijf verduurzamen? Door zonnepanelen zakelijk aan te schaffen, verduurzaam je niet alleen je bedrijfspand, maar kun je ook nog eens flink besparen op je energiekosten!

 

Daarnaast zijn er diverse subsidie-regelingen voor bedrijven waar je gebruik van kan maken. Hier denken we graag in mee, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van deze opties. Vraag gratis advies aan, of bereken eenvoudig wat jij kunt besparen.

zakelijke zonnepanelen

Welke voordelen heeft het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen?

Het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen is een slimme investering voor je bedrijf.

 

Door te investeren in zonne-energie, profiteer je niet alleen van lagere energiekosten, maar draag je bij aan een groenere toekomst.

 

Zonnepanelen zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven vanwege de schaalbaarheid en de mogelijkheid om te profiteren van fiscale voordelen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Installateur met paneel

Welke subsidies zijn er voor zakelijke zonnepanelen?

De ISDE-regeling, de energie-investeringsaftrek voor ondernemers (EIA) of de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) zijn drie belangrijke financiële instrumenten die bedrijven en particulieren stimuleren om te investeren in zonnepanelen en andere duurzame oplossingen.

 

Voor de ISDE-regeling is in 2023 totaal 30 miljoen beschikbaar gesteld. Je leest hier alles omtrent de ISDE-regeling zodat je dit jaar nog kunt profiteren van subsidie op jouw zonnestroomsysteem!

Subsidie en fiscale voordelen zonnepanelen

De overheid stimuleert om duurzaam met energie om te gaan. Er zijn diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. Er zijn fiscale voordelen. Als bedrijf kun je hier natuurlijk gebruik van maken, zodat je een deel van de investering in zonnepanelen terugverdiend. Je voordeel kan oplopen tot wel 88% van de investering.

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Eén van de fiscale voordelen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Je mag als bedrijf een percentage van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het resultaat is dat je uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. Agentschap NL en de Belastingdienst voeren deze regeling uit.

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als je vanuit zakelijk oogpunt wilt investeren in zonnepanelen, is het verstandig de mogelijkheden van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kortweg KIA, te benutten. Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van je bedrijf verlaagt.

 

Stimulering Duurzame Energie (SDE+)

Eventueel kan een onderneming ook gebruik maken van de landelijke overheidsregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Als je organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt, kom je in aanmerking voor subsidie per geproduceerd kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom en het opwekken van groene stroom gecompenseerd. Grijze stroom is voor bedrijven vaak voordeliger. Compensatie is dus op zijn plaats.

Zonne-energie en een overbelast netwerk

Netcongestie betekent dat er in bepaalde gebieden in Nederland geen stroom vanuit zonnepanelen aan het net geleverd mag worden (er mag niet worden gesaldeerd). Dit komt doordat het net in die regio te zwaar belast is. Dit is nadelig voor jou als ondernemer, maar SamenStromen heeft een oplossing!

 

Bij SamenStromen helpen we je als ondernemer graag een handje. Met zonnepanelen, laadpalen, opslagbatterijen en groepenkasten. Omdat wij zelf ook ondernemers zijn, weten we precies hoe dat werkt. Begin vandaag met verdienen aan de zon: ons allergrootste lichtpunt.

Hoeveel kan ik besparen?

Als ondernemer levert investeren in zonnepanelen vaak een rendement op van boven de 15%. Zo krijg je een eerlijk en realistisch beeld van je investering en de terugverdientijd. Dat kan een flink concurrentievoordeel opleveren.

Bereken zelf hoeveel jij kunt besparen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom SamenStromen?

SamenStromen bundelt de kracht van een lokale installateur met de efficiency en schaalgrootte van een grote organisatie. Onze organisatie bestaat uit meerdere lokale installatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen en groepenkasten. Van advies en financiering tot installatie en onderhoud.

 

Ons werkgebied is midden Nederland. Korte lijnen, een persoonlijke benadering en tegelijk hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Dat is waar we bij SamenStromen voor staan. Win-win-win.

Vraag gratis zakelijk advies aan

We komen graag vrijblijvend bij je langs om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele onzekerheden weg te nemen.

Bas van der Wal
Directeur SamenStromen Apeldoorn

T. 055 – 2034 170
E. [email protected]

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

Veel gestelde vragen zakelijke zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen?

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen bieden voordelen zoals kostenbesparing op energierekeningen, een groen imago, belastingvoordelen en subsidies.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Het benodigde aantal zonnepanelen hangt af van jouw energieverbruik. Bereken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

 

Hoe snel kan ik mijn investering in zakelijke zonnepanelen terugverdienen?

De terugverdientijd varieert, maar met de besparingen op energiekosten en eventuele subsidies kun je jouw investering doorgaans binnen enkele jaren terugverdienen.

 

Kan ik subsidies krijgen voor zakelijke zonnepanelen?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor zakelijke zonnepanelen. Wij helpen je met het aanvragen van deze subsidies.

 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben meestal een levensduur van 25 tot 30 jaar, maar blijven na die periode nog steeds stroom genereren.

 

Wat gebeurt er als mijn zonnepanelen meer energie produceren dan ik gebruik?

Je kunt overtollige energie terugleveren aan het net en hiervoor een vergoeding ontvangen, afhankelijk van jouw netbeheerder.

 

Zijn zonnepanelen onderhoudsintensief?

Over het algemeen vergen zonnepanelen weinig onderhoud. Regelmatige reiniging en inspectie volstaan meestal.

 

Kan ik zonnepanelen op mijn bedrijfspand installeren als dit niet op het zuiden is gericht?

Ja, zonnepanelen kunnen op daken met verschillende oriëntaties worden geïnstalleerd. Onze adviseur komt bij je langs om de mogelijkheden met je te bespreken.

 

Wat gebeurt er bij slecht weer of weinig zonlicht?

Je blijft verbonden met het elektriciteitsnet, dus uw energievoorziening is verzekerd, zelfs bij slechte weersomstandigheden.

 

Wat is het installatieproces voor zakelijke zonnepanelen?

Ons team van experts zorgt voor het hele installatieproces, van ontwerp tot plaatsing, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de details. Daarnaast helpen wij je bij het aanvragen van subsidies.