• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf

Nu ook zakelijk zonnepanelen

  • Binnen 4 tot 6 weken op jouw bedrijfsdak
  • Geen extra werk, wij regelen zelfs subsidies
  • Goed voor het bedrijf, goed voor het milieu
Vraag vandaag aan

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Investeer in de toekomst van jouw bedrijf

Zonne-energie en een overbelast netwerk

Netcongestie betekent dat er in bepaalde gebieden in Nederland geen stroom vanuit zonnepanelen aan het net geleverd mag worden (er mag niet worden gesaldeerd). Dit komt doordat het net in die regio te zwaar belast is. Dit is nadelig voor jou als ondernemer, maar SamenStromen heeft een oplossing!

 

Bij SamenStromen helpen we je als ondernemer graag een handje. Met zonnepanelen, laadpalen, opslagbatterijen en groepenkasten. Omdat wij zelf ook ondernemers zijn, weten we precies hoe dat werkt. Begin vandaag met verdienen aan de zon: ons allergrootste lichtpunt.

Subsidie voor zakelijke zonnepanelen

De ISDE-regeling, de energie-investeringsaftrek voor ondernemers (EIA) of de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) zijn drie belangrijke financiële instrumenten die bedrijven en particulieren stimuleren om te investeren in zonnepanelen en andere duurzame oplossingen.

 

Voor de ISDE-regeling is in 2023 totaal 30 miljoen beschikbaar gesteld. U leest hier alles omtrent de ISDE-regeling zodat u dit jaar nog kunt profiteren van subsidie op uw zonnestroomsysteem!

De zon is een loyale kracht

De zon is onze krachtigste energieleverancier. De hoeveelheid energie die de aarde bereikt, is wel 9.000 keer zo groot als onze totale energievraag. Het maakt de zon tot een trouw werknemer waar je dag en nacht van op aan kunt. SamenStromen helpt ondernemers met de zon als werkpaard. We geven advies, voeren installaties uit, helpen met financiering en kijken naar subsidies plus mogelijk fiscaal voordeel.

  • Bespaar direct op de energierekening
  • Onafhankelijkheid van energieleveranciers
  • Ga voor een duurzame toekomst
zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen is een slimme investering voor elk bedrijf dat streeft naar duurzaamheid en kostenbesparing. Door te investeren in zonne-energie, profiteer je niet alleen van lagere energiekosten, maar draag je bij aan een groenere toekomst.

 

Zonnepanelen zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven vanwege de schaalbaarheid en de mogelijkheid om te profiteren van fiscale voordelen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA). Bovendien versterkt het gebruik van zonne-energie het duurzame imago van een onderneming, wat positieve uitstraling heeft op klanten en zakenpartners.

 

Met de huidige technologische vooruitgang en overheidsinitiatieven is nu het perfecte moment om de overstap te maken naar zonne-energie.

Subsidie en fiscale voordelen zonnepanelen

De overheid stimuleert om duurzaam met energie om te gaan. Er zijn diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. Er zijn fiscale voordelen. Als bedrijf kun je hier natuurlijk gebruik van maken, zodat je een deel van de investering in zonnepanelen terugverdiend. Je voordeel kan oplopen tot wel 88% van de investering.

 

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Eén van de fiscale voordelen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Je mag als bedrijf een percentage van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het resultaat is dat je uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. Agentschap NL en de Belastingdienst voeren deze regeling uit.

 

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als je vanuit zakelijk oogpunt wilt investeren in zonnepanelen, is het verstandig de mogelijkheden van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kortweg KIA, te benutten. Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van je bedrijf verlaagt.

 

 

Stimulering Duurzame Energie (SDE+)

Eventueel kan een onderneming ook gebruik maken van de landelijke overheidsregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+). Als je organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt, kom je in aanmerking voor subsidie per geproduceerd kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom en het opwekken van groene stroom gecompenseerd. Grijze stroom is voor bedrijven vaak voordeliger. Compensatie is dus op zijn plaats.

De ROI op zonnepanelen

Bereken de kosten en opbrengsten van zonnepanelen voor jouw organisatie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo gepiept

Abracadabra? We helpen je als ondernemer graag. Voor kleine zonne-installaties kunnen wij na een bezoek op locatie vaak direct advies uitbrengen. Voor grotere systemen maken onze engineers een analyse om tot optimaal rendement te komen. Daarin nemen we financiering, fiscaal voordeel en subsidies mee.

 

Als ondernemer levert investeren in zonnepanelen vaak een rendement op van boven de 15%. Zo krijg je een eerlijk en realistisch beeld van je investering en de terugverdientijd. Dat kan een flink concurrentievoordeel opleveren.

Waarom SamenStromen?

SamenStromen bundelt de kracht van een lokale installateur met de efficiency en schaalgrootte van een grote organisatie. Onze organisatie bestaat uit meerdere lokale installatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen en groepenkasten. Van advies en financiering tot installatie en onderhoud.

 

Ons werkgebied is midden Nederland. Korte lijnen, een persoonlijke benadering en tegelijk hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Dat is waar we bij SamenStromen voor staan. Win-win-win.

Vraag gratis zakelijk advies aan

We komen graag vrijblijvend bij je langs om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele onzekerheden weg te nemen.

Bas van der Wal
Directeur SamenStromen Apeldoorn

T. 055 – 2034 170
E. [email protected]

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden