• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

SamenStromen lost je Netcongestie problemen op

  • Binnen 4 tot 6 weken geïnstalleerd
  • Geen extra werk, wij regelen zelfs subsidies
  • Goed voor het bedrijf, goed voor het milieu
Vraag vandaag aan

Onze oplossing voor netcongestie

SamenStromen lost je Netcongestie problemen op

Netcongestie is een probleem waarbij het elektriciteitsnetwerk overbelast raakt doordat de vraag naar elektriciteit op bepaalde momenten hoger is dan het netwerk kan verwerken, wat kan leiden tot stroomuitval en inefficiënties in de energievoorziening. Hierdoor komt jouw productie- of bedrijfsproces in gevaar. Wij lossen dit probleem voor je op!

Netcongestie, van probleem naar oplossing

Netcongestie betekent dat er in bepaalde gebieden in Nederland geen stroom vanuit zonnepanelen aan het net geleverd mag worden (er mag niet worden gesaldeerd). Dit komt doordat het net in die regio te zwaar belast is. Dit is nadelig voor jou als ondernemer, maar SamenStromen heeft een oplossing!

 

Met een grootgebruiker aansluiting mag je in het congestiegebied niet terug leveren aan het net. Maar dat kan wel met een kleingebruikers aansluiting. En daar liggen kansen.

 

Heeft je bedrijf last van netcongestie en zit je met de onderstaande vragen? Bij SamenStromen hebben we voor elke uitdaging een oplossing en geven we je hier graag vrijblijvend advies over. Ons team staat voor je klaar.

De juiste oplossing voor jouw Netcongestieprobleem

  1. Verminderen van het aansluitvermogen voor grootverbruikers (rond de 70 kWh): Als we je huidige aansluiting aanpassen en een systeem voor energieopslag toevoegen, zorg je ervoor dat je genoeg kracht hebt tijdens piekmomenten.
  1. Je aansluiting versterken: meer kracht voor kleine gebruikers. Met ons energieopslagsysteem van SamenStromen kunnen we het vermogen van je huidige aansluiting verhogen naar wat je nodig hebt.
  1. Meer energiezekerheid en grip op jouw energierekening dankzij verduurzaming. Energiezekerheid is cruciaal voor elk bedrijf, aangewakkerd door verduurzaming en klantverwachtingen voor milieubewust ondernemen.

 

Omgaan met netcongestie: energiepieken slim beheren

Netwerkcongestie kan op verschillende manieren zorgen voor problemen. Het kan resulteren in drukverlagingen, wat leidt tot verminderde stoomtoevoer naar jouw bedrijf, fabrieken of installaties. Dit kan leiden tot productieverlies en hogere kosten.

Grip op je kosten

Met je energieopslagsysteem en een flexibel energiecontract kun je bij lage tarieven elektriciteit inkopen voor eigen gebruik of verkopen bij hoge kWh prijzen.

Doordat je precies weet hoeveel je opwekt en verbruikt, heb je grip op je kosten. Hiermee wordt je een stuk onafhankelijker van de energieleveranciers en overheid.

Kun je niet terug naar 3 x 80A? Dan helpen wij je door zonnepanelen te installeren voor eigen gebruik zodat je niet terug levert aan het energienet. Florian helpt jou bij het maken van deze keuze. 

 

Een kleine aansluiting, typisch tot 3×80 ampère, kan voldoende zijn voor kleinere ondernemingen of start-ups die nog geen grote energiebehoefte hebben. Echter, voor bedrijven die zware machines gebruiken of datacenters exploiteren, is een groot aansluiting noodzakelijk om te voldoen aan de hogere energie-eisen. Dit type aansluiting, met een capaciteit die ruim boven de 3×80 ampère ligt, biedt niet alleen de benodigde energievoorziening, maar ook meer flexibiliteit voor toekomstige uitbreidingen en de mogelijkheid om energiekosten te beheren door middel van gunstiger tarieven bij hoger verbruik. Als ondernemer is het dus belangrijk om je huidige en toekomstige energiebehoeften goed in kaart te brengen om een aansluiting te kiezen die past bij de ambities en de groeistrategie van je bedrijf.

Contact opnemen

Meer weten over oplossingen voor netcongestie?

WIj vertellen je graag over onze oplossingen voor jouw bedrijf

Contact
Hans
Hans Drijfhout Adviseur zakelijk netcongestie T. 033 208 75 55