• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Bereken je besparing met zonnepanelen

  • Binnen 1 minuut geregeld
  • Vrijblijvende offerte
  • Inclusief installatie

Zonnepanelen kopen

Duurzame energie in eigen hand. Zelf je energie opwekken, opslaan en slim gebruiken.

Wij zijn SamenStromen. Jouw partner als het gaat om duurzame energie. We helpen je met energie besparen, maar ook met slim sturen op energie die je zelf opwekt.

Wil je geld besparen?

Dan is het kopen van zonnepanelen dé stap naar een kostenbesparende toekomst voor jouw woning. De waarde van jouw huis neemt toe. En het is nog duurzaam ook. Start met besparen. Vraag direct een offerte aan.

Ontvang binnen 1 minuut een voorbeeld offerte

Bijna alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Vul hieronder jouw type dak in en zie hoe het bij jou zit!

Welke oriëntatie heeft jouw dak?

Wat je kan besparen hangt af van de ligging van het dak.

Vorige

Heb je schaduw op je dak?

Schaduwval beïnvloedt je rendement. Geen zorgen, ook voor jou zijn zonnepanelen een optie.

Vorige

Verbruik

Dit bepaalt het aantal zonnepanelen.

Vorige

Adresgegevens

Zo kunnen we eventuele bijzonderheden meenemen.

Vorige

Mijn e-mailadres

Ontvang de volledige berekening in je mailbox.

Vorige

Gegevens

Ontvang een realistisch beeld van jouw mogelijkheden met zonnepanelen.

Vorige

Waarom zonnepanelen kopen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering die zichzelf op meerdere manieren terugbetaalt.

 

Bespaar direct op je energierekening

Installeer zonnepanelen en produceer jouw eigen groene energie. Zo hoef je minder stroom van het net te gebruiken en zie je de energierekening dalen.

 

Onafhankelijkheid van energieleveranciers

Met het opwekken van je eigen energie, ben je minder afhankelijk van schommelende energieprijzen. Met het combineren van je zonnepanelen met een thuisbatterij, ben je helemaal onafhankelijk.

 

Waardevermeerdering woning

Zonnepanelen maken je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Een groenere woning met lagere energiekosten vinden kopers steeds belangrijker.

Zonnepanelen kopen in 3 stappen

Jij wil besparen op je energierekening. Zonnepanelen van SamenStromen helpen jou daarbij. Dit is hoe wij dat doen:

 

  1. Advies: Wij geven je een helder en eerlijk advies voor het plaatsen van zonnepanelen.
  2. Het dak op: Offerte akkoord? Dan gaan wij het dak voor je op en plaatsen wij de zonnepanelen.
  3. Wij blijven betrokken: Wij helpen je met het installeren en je bent altijd op de hoogte van je opbrengst via onze app.
Adviseur energie

Grip op je energie met het energieplan

Het totaalplaatje van het verduurzamen van jouw woning is ons uitgangspunt. Daarom hebben wij het energieplan in het leven geroepen.

Met een energieplan op maat nemen we je stapsgewijs mee bij het verduurzamen van je huis doormiddel van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, dynamische energiecontract, slimme software, isoleren, verwarmen en koelen.

Zo zorgen we ervoor dat de verduurzaming van je huis toekomstbestendig is.

Zonnepanelen aanschaffen

Ga je zonnepanelen aanschaffen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd  rekening met onderstaande valkuilen:

Dak geschiktheid

Voordat je zonnepanelen aanschaft, is het essentieel om te controleren of je dak geschikt is voor installatie. Het dak moet in goede staat verkeren en voldoende gewicht kunnen dragen. Een zuidgerichte ligging zonder te veel schaduw is ideaal voor een optimaal rendement. Wij kijken met je mee voor het beste rendement van je zonnepanelen.

Garantie-informatie

Bij SamenStromen geven wij standaard 25 jaar garantie op onze zonnepanelen na aanschaf.

Meterkast aanpassingen

Houd er rekening mee dat er mogelijk aanpassingen doorgevoerd moeten worden in jouw meterkast.

Onderhoud en reiniging

Om een optimaal rendement van je zonnepanelen te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Jaarlijkse reiniging wordt ook aanbevolen om eventuele vermindering van rendement te voorkomen.

Overweeg een thuisbatterij

Haal nog meer uit je zonnepanelen door ze te koppelen met onze thuisbatterijen. Hiermee sla je jouw opgewekte stroom voor eigen gebruik op. Zo maak je gebruik van zonne-energie wanneer het buiten donker is. Waardoor je nog minder afhankelijk bent van netstroom, wat je terug gaat zien op je stroomrekening.

Prijswinnende zonnepanelen kopen bij SamenStromen

Samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De zonnepanelen die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu hoog in het vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden.

 

Onze zonnepanelen worden gemaakt door REC uit Noorwegen. We hebben onder andere gekozen voor deze panelen omdat ze een optimaal rendement geven, ook als het bewolkt is. Ze hebben dan ook niet voor niets in 2020, 2021 en 2022 de InterSolar Award gewonnen.

 

We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

 

We doen wat we zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen. Meer weten over SamenStromen.

Vragen over kopen zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen en hoe werken ze?
Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen die licht opvangen en dit omzetten in gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom (AC) die je in huis kunt gebruiken.

 

Waarom zou ik zonnepanelen kopen?
Het kopen van zonnepanelen is een slimme investering. Zeker op de lange termijn. De panelen verlagen je energierekening, verminderen je ecologische voetafdruk en verhogen de waarde van je huis.

 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn huis?
Het benodigde aantal zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals jouw energieverbruik, de beschikbare dakruimte, de efficiëntie van de panelen en de geografische locatie. Onze professionele installateur helpt je met het bepalen van de juiste hoeveelheid zonnepanelen.

 

Wat is de levensduur van zonnepanelen?
Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Daarom geven wij 25 jaar productgarantie op onze zonnepanelen. Na verloop van tijd kan het vermogen wel iets afnemen, maar wij geven een vermogensgarantie tot 92% na 25 jaar.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terug verdien?
De terugverdientijd van zonnepanelen varieert, maar het is meestal tussen de 6 en 10 jaar. Dit hangt onder andere af van systeemprestaties, energieprijzen en eventuele subsidies.

 

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren?
Hoewel zonnepanelen duurzaam zijn, is het verstandig om ze te verzekeren tegen schade of diefstal. Informeer bij je verzekeraar naar de mogelijkheden voor opname in je polis.