• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien
thuisbatterij kopen

Een thuisbatterij als eigen energiebron

Slim opslaan

Slim opslaan

Energie onder je eigen dak houden

Voor energie die je opwekt wil je niet betalen. Terugleverkosten of salderen? Niet meer jouw probleem. Met een thuisbatterij kun jij je eigen opgewekte energie, die je niet direct gebruikt, opslaan. Op het moment dat de zon niet schijnt, laad jij jouw batterij automatisch met de goedkoopste energie op. Zo ben jij minder afhankelijk!

Waarom een thuisbatterij?

Terugleveren en salderen is niet gratis. Als je energie met zonnepanelen opwekt, is energie opslaan de slimste vervolgstap. Met een thuisbatterij sla je jouw energie op en gebruik je dit op momenten dat stroom het duurst is.

  • Onafhankelijk

    Salderen en terugleverkosten zijn geen zorg meer, want je slaat je opgewekte energie zelf op voor later gebruik.
  • Stijgende waarde van je huis

    Met duurzame energiebronnen als zonnepanelen en een thuisbatterij wordt je huis meer waard.
  • Subsidie

    In veel gemeenten is er subsidie mogelijk voor thuisbatterijen. Of kun je gebruik maken van het warmtefonds met een rente vanaf 0%.

Onze thuisbatterijen

Wij bieden hoogwaardige thuisbatterijen aan, met een optimale balans tussen kwaliteit en opbrengst. Je koopt een thuisbatterij incl. omvormer al vanaf €2695 (5kWh) excl. btw en montage.

Dit zijn onze merken:

Enphase IQ Battery 5P

BYD + Fronius omvormer

Solax

thuisbatterij renon xcell

Renon

Reviews

Onze klanten aan het woord

Fijne, zeer goede ervaring. Voor een offerte komen ze persoonlijk langs, daar kan je goed overleggen over wat je wilt en je een beeld vormen over de mogelijkheden. Offerte daarna snel binnen. Als je daarna nog dingen wilt wijzigen aan de offerte is dat ook snel geregeld zonder problemen. Alles is netjes afgeleverd en geïnstalleerd. Zelfs 5 a 6 maanden eerder dan aangegeven omdat er nog een plekje vrij was!
Duidelijk advies en offerte, geen opdringerigheid, wel goed bereikbaar voor vragen. En uiteindelijk vrij snel uitstekend werk afgeleverd door de monteurs. Overleg ter plekke ging ook soepel en alles is netjes achtergelaten. Aanrader!
Goed advies van de verkoper en denkt goed mee. Monteurs werken erg netjes, denken mee en ruimen alles netjes op. Wij zijn blij met de keus voor samenstromen. Is niet de goedkoopste maar het verschil in afwerking etc. is duidelijk zichtbaar met vergelijking panelen in de buurt.

Heb ik een thuisbatterij echt nodig voor mijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn geweldig. Maar je gebruikt gemiddeld slechts 30% van je opgewekte stroom direct zelf. De rest lever je terug aan het stroomnet, terwijl je in de avond de hoofdprijs betaalt voor stroom. Zonde toch? Een thuisbatterij is een slimme oplossing om zelf meer zonnestroom te gebruiken. Je slaat goedkope stroom op, die je gebruikt op een later moment.

Geld verdienen met je batterij?

Het kan nog slimmer. Met een dynamisch energiecontract laad je de batterij op met goedkope stroom en gebruik of verkoop je die wanneer de prijs goed is.

Contact opnemen

Even verder praten?

Vragen over thuisbatterijen voor jouw woning? Laat je gegevens achter en Hans neemt contact met je op.

Neem contact met mij op
Hans
Hans Drijfhout Adviseur thuisbatterijen T. 033 - 2087 555

Samen met ons

thuisbatterij
  • 1 Binnen 4-6 weken geplaatst
  • 2 Eerlijk & persoonlijk advies
  • 3 Betalen na installatie
Adviseur energie

Grip op je energie met het energieplan

Het totaalplaatje van het verduurzamen van jouw woning is ons uitgangspunt. Daarom hebben wij het energieplan in het leven geroepen.

Met een energieplan op maat nemen we je stapsgewijs mee bij het verduurzamen van je huis doormiddel van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, dynamische energiecontract, slimme software, isoleren, verwarmen en koelen.

Zo zorgen we ervoor dat de verduurzaming van je huis toekomstbestendig is.

Al jouw vragen beantwoord

Hoe groot moet mijn thuisbatterij zijn?

Dit hangt af van je energieconsumptie en de capaciteit van je zonnepanelen. Bij SamenStromen helpen wij je graag de juiste grootte voor jouw behoeften te bepalen.

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type en gebruik, maar veel moderne batterijen hebben een levensduur van 15 tot 20 jaar.

Hoe onderhoud ik mijn thuisbatterij?

Moderne thuisbatterijen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele problemen en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

Hoeveel kost een thuisaccu?

De prijs van een thuisaccu varieert afhankelijk van de capaciteit, merk en andere specificaties. Een thuisaccu van 5 kWh kost gemiddeld €4.000,- exclusief installatie. Kijk naar de mogelijkheden om een thuisaccu te kopen.

Is er een subsidie voor thuisbatterijen?

Jij wil een Thuisbatterij kopen en vraagt je af of dit kan met subsidie. In veel gemeentes is dit het geval. Sterker nog vaak worden er subsidies of belastingvoordelen aangeboden om de aanschaf van thuisbatterijen te stimuleren.

Kan ik met een thuisbatterij volledig off-grid gaan?

Technisch gezien is het mogelijk, maar het hangt af van je energiebehoeften en de capaciteit van je batterij en hernieuwbare energiebronnen. Voor veel huishoudens is het praktischer om een combinatie van grid-energie en opslag te gebruiken.

Waarom heb ik een thuisbatterij nodig?

Een thuisbatterij kan helpen om het gebruik van zonne-energie te optimaliseren, stroomuitval te overbruggen en mogelijk te besparen op energiekosten door elektriciteit op te slaan tijdens goedkope tarieven en te gebruiken tijdens piekuren.

Wat is een thuisbatterij en waarvoor wordt het gebruikt?

Een thuisbatterij slaat energie op die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Deze opgeslagen energie kun je gebruiken wanneer zonne-energie niet beschikbaar is, bijvoorbeeld ‘s nachts of op bewolkte dagen. Of tijdens piekuren wanneer de elektriciteitskosten hoger zijn.

Zijn thuisbatterijen milieuvriendelijk?

Thuisbatterijen kunnen het gebruik van hernieuwbare energiebronnen optimaliseren, wat goed is voor het milieu. Echter, zoals alle batterijen, hebben ze een milieu-impact bij de productie en aan het einde van hun levensduur.

Zijn thuisbatterijen veilig?

Ja, onze thuisbatterijen zijn veilig wanneer ze correct zijn geïnstalleerd en onderhouden.