• Persoonlijk advies
 • Binnen 4-6 weken op je dak
 • Betaal achteraf
 • Al 15.000 daken voorzien

Thuisbatterij Apeldoorn

Wek je stroom op met zonnepanelen en wil je jouw overschot aan energie makkelijk opslaan en hergebruiken? Met een thuisbatterij heb je dat eenvoudig geregeld.

 

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. De batterij wordt opgeladen wanneer zonnepanelen meer energie opwekken, dan je op dat moment nodig hebt.

 • Direct een lagere energierekening
 • 15 jaar garantie
 • Snelle en veilige plaatsing vanuit Apeldoorn
Thuisaccu

Thuisbatterij in Apeldoorn?

Met SamenStromen heb je jouw thuisbatterij in Apeldoorn eenvoudig geregeld. Wij helpen je in 3 stappen naar een duurzame toekomst.

 

 1. Plan een gratis adviesgesprek
 2. Betaal pas als de thuisbatterij is geïnstalleerd
 3. Start met besparen op je energierekening

Thuisbatterij kopen in Apeldoorn

Met thuisbatterijen ben je nog meer zelfvoorzienend in je energie. Je hoeft minder stroom van het energienet af te nemen, wat uiteindelijk leidt tot een lagere energierekening.

 

Daarnaast draag je op deze manier bij aan een duurzamere wereld, omdat je minder afhankelijk bent van energie die opgewekt wordt uit fossiele brandstoffen.

 

Ongeacht waar je jouw zonnepanelen hebt aangeschaft, onze thuisbatterij sluiten wij vakkundig aan. Ook als je (nog) geen zonnepanelen hebt, kan je een thuisbatterij installeren. Dan kan je stoom opslaan wat je niet in de daluren gebruikt, waardoor je energierekening per saldo omlaag gaat.

 

De terugverdientijd van de investering kan oplopen tot enkele jaren. Toch is het vaak de moeite waard, vooral als je veel energie opwekt met jouw zonnepanelen.

 

Het installeren van  thuisbatterijen

SamenStromen heeft al jaren ervaring met het installeren van thuisbatterijen in Apeldoorn. Wij helpen je bij het kopen en installeren jouw thuisbatterij snel en veilig.

 • Duurzame toekomst met schone energie
 • Lagere stroomrekening
 • Grip op je energierekening

Thuisbatterijen van SamenStromen

De thuisbatterijen van SamenStromen zijn de betrouwbare batterijen van Enphase.

 

 • Volledig geïntegreerd AC-batterijsysteem
 • Twaalf ingebouwde IQ 8X-BAT micro-omvormers
 • Snelle en eenvoudige plug-and-play installatie
 • Batterij veiligheid getest
 • 15 jaar garantie

Wie is SamenStromen?

Samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De producten die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu in een hoog vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden.

 

We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

 

We doen wat we zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen. Meer weten over SamenStromen.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen in Apeldoorn

Wat is een thuisbatterij en waarvoor wordt het gebruikt?

Een thuisbatterij is een apparaat dat elektrische energie opslaat die wordt geproduceerd door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt wanneer de zonne-energie niet beschikbaar is of tijdens piekuren wanneer de elektriciteitskosten hoger zijn.

 

Welke voordelen heeft het gebruik van een thuisbatterij?

Het gebruik van een thuisbatterij heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, het maximaliseren van zelfverbruik van opgewekte zonne-energie, het verminderen van de elektriciteitsrekening en het bieden van een back-up stroomvoorziening tijdens stroomuitval.

 

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt door elektrische energie op te slaan in chemische vorm wanneer er een overschot aan stroom is (bijvoorbeeld van zonnepanelen) en deze energie vrij te geven wanneer dat nodig is. De meeste thuisbatterijen gebruiken lithium-ionbatterijen, vergelijkbaar met die in mobiele telefoons en elektrische voertuigen.

 

Kan ik mijn hele huis van stroom voorzien met een thuisbatterij?

Hoewel een thuisbatterij aanzienlijke voordelen biedt, zijn de meeste thuisbatterijen momenteel niet groot genoeg om een heel huis gedurende lange periodes van stroom te voorzien. Ze zijn meestal bedoeld voor het opslaan van energie voor kortere tijdsperiode of als back-up stroomvoorziening.

 

Kan ik een thuisbatterij zelf installeren?

Het wordt sterk aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen om een thuisbatterij te installeren. Dit zorgt ervoor dat de batterij correct wordt aangesloten en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. SamenStromen heeft erkende installateurs, waardoor jouw thuisbatterij professioneel wordt geïnstalleerd.

 

Kan een thuisbatterij worden gebruikt in combinatie met netstroom en een zonne-energiesysteem?

Ja, een thuisbatterij kan worden geïntegreerd in een systeem dat zowel het elektriciteitsnet als een zonne-energiesysteem gebruikt. Dit staat bekend als een hybride energiesysteem.

 

Welke factoren beïnvloeden de efficiëntie van een thuisbatterij?

De efficiëntie van een thuisbatterij kan worden beïnvloed door factoren zoals de capaciteit van de batterij, de temperatuur, de leeftijd van de batterij en het laad- en ontlaad gedrag.

 

Zijn thuisbatterijen veilig?

Over het algemeen zijn thuisbatterijen veilig, maar net als bij alle elektrische apparaten zijn er risico’s verbonden aan hun gebruik. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen, de batterij goed te laten installeren door een professional en veiligheidsrichtlijnen te volgen om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Weten wat jij kunt besparen? Of waar twijfel je nog over?

Bart belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Contact
Adviseur zonnepanelen Bart Bartelds
Bart Bartelds Adviseur Regio Apeldoorn T. 055 203 41 70