• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Energieopslag

Duurzame energie in eigen hand dankzij energieopslag

Wij bieden hoogwaardige energieopslagsystemen van gerenommeerde merken om je te helpen met het optimaliseren en maximaliseren van energieopwekking.

We bieden de beste energieopslag systemen

Voor energie die je opwekt wil je niet betalen. Netcongestie of salderen? Niet meer jouw probleem. 

 

Terugleveren en salderen is niet gratis. Als je energie met zonnepanelen opwekt, is energie opslaan de slimste vervolgstap. Met onze energieopslag oplossingen sla jij jouw energie op. Met je eigen energieopslag heb je een energiebron waar je op kunt rekenen. Zo ben jij onafhankelijker! Je gebruikt ze op momenten dat stroom het duurst is. 

 

Bij SamenStromen ligt onze focus op het bieden van de beste en veiligste methoden voor energieopslag aan onze klanten. Ontdek de voordelen van batterijen: waarom investeren een slimme keuze is!

5 redenen waarom energieopslag een goed idee is

1. Financiële Voordelen

Terugleveren en salderen is niet gratis. Als je energie met zonnepanelen opwekt, is energie opslaan de slimste vervolgstap. Met een batterij wordt jouw energie opgeslagen en gebruik je het op momenten dat stroom het duurst is. In de zonnige maanden gebruik je vooral je eigen opgewekte zonne-energie en sla je de overtollige zonne-energie op in de batterijen voor eigen gebruik in de avond en nacht. In de zon-arme maanden kan je de batterijen laden wanneer de energieprijzen laag zijn en gebruiken wanneer jij het nodig hebt. Hierdoor kun je actief handelen met je energie en optimaliseer je jouw energiekosten, zowel thuis als op de zaak.

 

2. Verhoogde energiezekerheid

Een batterij biedt een betrouwbare back-upoplossing tijdens perioden van net congestie. Dit is cruciaal in gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet niet altijd kan bijbenen met het aanbod aan teruggeleverde energie, met het installeren van een batterij blijven de omvormers thuis gewoon werken en kun je jouw zakelijke aansluiting verlagen door middel van ‘peak shaving’. Hierdoor wordt zakelijk salderen in sommige gevallen wel mogelijk en is de investering van een zonnepaneelsysteem in combinatie met batterijopslag en een laadplein soms al in 3 a 4 jaar terugverdiend.

 

3. Verminderde afhankelijkheid

Door de opslag van zelf opgewekte energie verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. De beslissingen in Den Haag en externe factoren in de wereld zoals epidemieën, oorlogen en dichtslibbende toeleveringsketens, zijn allemaal factoren die een aanzienlijke invloed hebben gehad op de energieprijs fluctuaties van de afgelopen jaren. Het opslaan van je eigen opgewekte energie in batterijen is bijzonder waardevol tijdens periodes van net congestie of hoge tarieven. Hierdoor word je minder blootgesteld aan externe energie prijsfluctuaties en de stabiliteit van jouw energievoorziening heb je meer in eigen hand.

 

4. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het gebruik van batterijen helpt om de consumptie van eigen opgewekte hernieuwbare energie te maximaliseren, wat bijdraagt aan een lagere koolstofvoetafdruk. Door het gebruik van batterijen kan je jouw eigen gebruik van je opgewekte energie verhogen van 30% naar 60% a 70%. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar versterkt ook jouw bijdrage aan een duurzamere toekomst.

 

5. Toekomstbestendige investering

Batterijen zijn compatibel met toekomstige technologieën zoals slimme thuisapparatuur en elektrische voertuigen. Ze bieden de flexibiliteit om nieuwe technologieën te integreren en schaalbaarheid om jouw systeem te upgraden naarmate nieuwe oplossingen beschikbaar komen. Zo is het een duurzame investering die met jouw energiebehoeften meegroeit.

 

Na het overwegen van de voordelen van thuisbatterijen, is het ook belangrijk om de specifieke opties te bekijken die wij aanbieden voor onze particuliere klanten.

Ons zorgvuldig geselecteerde assortiment is ontworpen om aan een breed scala van klantbehoeften en voorkeuren te kunnen bedienen. Wilt je weten welke oplossing het beste bij jouw past? Neem dan contact met ons op.

 

Ontdek de mogelijkheden van batterijen en de energieopslag.

Contact opnemen

Even verder praten?

We maken het leven graag makkelijk. Laat je gegevens achter en Hans neemt contact met je op.

Bedankt contact zakelijk
Hans
Hans Drijfhout Adviseur zakelijk energie opslag T. 033 208 75 55