• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Zonnepanelen op een dak met een afwijkende vorm.

Geplaatst op 22 november 2021

Schuin, plat, bol, we zijn alle daken tegengekomen, en we vinden altijd een oplossing. Ongeacht de dakbedekking. Wij leveren maatwerk om alle zonnepanelen op een dak te plaatsen.

 

Of je nu een plat of schuin dak hebt, dakpannen of bitumen: verreweg de meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Wij werken met slimme technieken om de panelen ook op afwijkende daken goed te kunnen leggen. Uiteraard plaatsen we de best passende zonnepanelen op een dak.

 

Zonnepanelen op een dak plaatsen

Het rendement van zonnepanelen hangt wel af van verschillende factoren. Zo is bijvoorbeeld de ligging van je huis van invloed. Een dak op het zuiden is het meest gunstig. Heb je een dak op het oosten of westen? Dan zakt de opbrengst met zo’n tien procent, maar zelfs dan haal je nog altijd voldoende rendement. Helemaal als je kiest voor een aantal extra panelen ter compensatie. Ligt je dak op het noorden? Ook dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Eventueel kunnen we gebruikmaken van een schuur of bijgebouw dat een gunstiger ligging heeft.

 

Ook de beschikbare ruimte op het dak is natuurlijk van invloed: of je ruimte hebt voor acht of zestien panelen heeft natuurlijk alles te maken met de hoeveelheid energie die je kunt opwekken. Om een ruwe inschatting te geven: op een gemiddeld dak van … vierkante meter passen zo’n … van onze panelen. Maar er komt meer bij kijken dan puur het totale dakoppervlak. Wanneer delen van het dak bijvoorbeeld in de schaduw liggen, kan het slimmer zijn daar geen panelen te leggen.

 

Als derde speelt de hellingsgraad een rol. Voor een optimale opbrengst is het belangrijk dat de zonnestralen in de maanden met de minste zon (in de winter dus) ’s middags onder een hoek van ongeveer 90 graden op de panelen invallen. Concreet betekent dit dat bij een schuin dak elke hoek tussen de 15 en 55 graden geschikt is om voldoende te kunnen profiteren van de zon. Alleen op hele steile daken is het lastiger voldoende rendement te behalen. Bij platte daken zorgen wij zelf voor de ideale hellingsgraad. We plaatsen de panelen met in een hoek van rond de 36 graden, zodat je maximaal profiteert.

Meer weten over zonnepanelen op een dak met afwijkende vorm plaatsen? Neem contact met ons op! Daarnaast kun je ook samen met de buren zonnepanelen op een dak plaatsen, vraag naar de mogelijkheden!

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling wordt afgeschaft in 2027: wat betekent dat voor mensen met zonnepanelen?

De afbouw van de salderingsregeling houdt veel consumenten bezig.

Lees meer
Thuisbatterij

Hoe rendabel is een thuisbatterij?

Veel huiseigenaren vragen zich af in hoeverre een thuisbatterij op dit moment al rendabel is. In dit blog leggen wij uit hoe.

Lees meer