• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf

Kosten zonnepanelen

Een slimme investering met direct rendement

De kosten om zonnepanelen op je dak te laten installeren lopen uiteen van € 4.400 tot € 25.000.

 

Het verschil wordt bepaald door het aantal zonnepanelen, de kwaliteit, garantie, veilige montage, levertijd en de omvormer.

Kosten per zonnepaneel

Gemiddeld liggen de kosten per zonnepaneel tussen de €450,- en €600,-, afhankelijk van het type en vermogen van het paneel dat je kiest.

 

Belangrijk hierbij is om te kijken wat de Wattpiek van een paneel is, dit het maximale vermogen dat een zonnepaneel opwekt. De goedkopere zonnepanelen hebben vaak een lage Wattpiek, waardoor je minder stroom opwekt en de terugverdientijd langer is.

 

Bij Samenstromen maken wij gebruik van REC zonnepanelen, deze behoren tot de top 10 zonnepanelen ter wereld en hebben al verschillende prijzen gewonnen rondom duurzaamheid en kwaliteit.

Kosten zonnepanelen plaatsen

Naast de zonnepanelen zijn er ook nog de kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. Bij veel bedrijven komen deze kosten er nog bovenop. Deze variëren afhankelijk van je locatie, daktype en de grootte van het systeem. Gemiddeld genomen kun je rekenen op ongeveer €800 tot €1.200 per installatie.

 

Bij Samenstromen hoef je geen rekening te houden met de kosten voor het plaatsen van jouw zonnepanelen. De kosten voor het plaatsen zitten namelijk al bij de prijs inbegrepen, hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Zonnepanelen: kosten en besparing

Zonnepanelen verminderen je elektriciteitsrekening aanzienlijk en je kunt zelfs overtollige energie terugleveren aan het net of opslaan met een thuisbatterij. Zo verdien je niet alleen je investering terug, maar begin je ook te profiteren van gratis energie. Dat is nog eens slim omgaan met je geld én het milieu!

Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per situatie. Gemiddeld verdien je zonnepanelen in zo’n 5 tot 6 jaar terug.

 

Je kan zelf berekenen wat de terugverdientijd is voor jouw zonnepanelen. Kijk hoeveel zonnepanelen je op je dak hebt/krijgt. Wat is het totale vermogen van de panelen, al dan niet bij optimale omstandigheden en wat de kosten voor aanschaf en montage zijn.

 

Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe meer stroom je opwekt. Hierdoor is de terugverdientijd korter ten opzichte van een kleinere hoeveelheid panelen.

Veelgestelde vragen over de kosten van zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnepanelen?
De gemiddelde kosten van zonnepanelen variëren tussen €450 en €600 per paneel, afhankelijk van het vermogen en het type zonnepaneel.

 

Zijn er financiële regelingen of subsidies beschikbaar?
Ja, in veel regio’s zijn er subsidies, belastingvoordelen en financiële regelingen beschikbaar om de kosten van zonnepanelen te verlagen. Onze experts helpen je graag om te ontdekken welke opties er voor jou zijn.

 

Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn huishouden?
Het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van je energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak.

 

Doe de gratis bespaarcheck en krijg een indicatie van het aantal panelen voor jouw huis.

 

Wat zijn de installatiekosten?
De installatiekosten variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €800 tot €1.200 voor de installatie van een compleet zonnepanelensysteem.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering heb terugverdiend?
De terugverdientijd varieert meestal tussen de 7 en 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals energieprijzen en zonuren. Na deze periode geniet je van gratis energie en besparingen!

 

Kan ik mijn zonnepanelen financieren?
Ja, er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar, zoals leningen en leasecontracten. Deze kunnen je helpen om de initiële kosten te spreiden.

 

Hoeveel bespaar ik jaarlijks op mijn energierekening?
De jaarlijkse besparingen variëren afhankelijk van je energieverbruik, systeemgrootte en zonuren. Gemiddeld kun je rekenen op een besparing van 30% tot 70% op je energierekening.