• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Kosten zonnepanelen

Een slimme investering met direct rendement

De kosten om zonnepanelen op je dak te laten installeren lopen uiteen van €4.000 tot €25.000. Dat is nogal een verschil.

 

Het verschil heeft alles te maken met het aantal zonnepanelen, de kwaliteit, de garantie, (veilige) montage, de levertijd en de omvormer. En is dus helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waarvoor je kiest.

Onze pakketten

SamenStromen kiest ervoor om hoge kwaliteit zonnepanelen te bieden. Wil je de kracht van de zon benutten en je eigen groene energie opwekken? Dan zijn zonnepanelen dé stap naar een duurzame en kostenbesparende toekomst. Bekijk onze pakketten.

ZonThuis 8

Jaarlijkse besparing € 1.176,-
8 zonnepanelen inclusief montage
Tweepersoons huishouden
Investering v.a. € 4.300,- 8 zonnepanelen inclusief montage
  • Topkwaliteit met meest gunstige prijs
  • 25 jaar productgarantie

ZonThuis 12

Jaarlijkse besparing € 1.711,-
12 zonnepanelen inclusief montage
Klein gezin
Investering v.a. € 5.450,- 12 zonnepanelen inclusief montage
  • Topkwaliteit met meest gunstige prijs
  • 25 jaar productgarantie

ZonThuis 15

Jaarlijkse besparing € 2.214,-
15 zonnepanelen inclusief montage
Gemiddeld gezin
Investering v.a. € 6.100,- 15 zonnepanelen inclusief montage
  • Topkwaliteit met meest gunstige prijs
  • 25 jaar productgarantie

Kosten per zonnepaneel

De kosten per zonnepaneel zijn afhankelijk van het type en het vermogen van het paneel dat je kiest. Gemiddeld liggen de kosten per zonnepaneel tussen de €400,- en €600,-. Dit is vaak exclusief de kosten voor het installeren.

 

Belangrijk bij het kiezen van zonnepanelen is om te kijken wat de Wattpiek van een paneel is. Dit is het maximale vermogen dat een zonnepaneel opwekt. De goedkopere zonnepanelen hebben vaak een lage Wattpiek, waardoor je minder stroom opwekt. Dat betekent ook dat de terugverdientijd langer is.

 

Bij SamenStromen maken we gebruik van verschillende soorten hoge kwaliteit zonnepanelen, zoals JinkoSolar, Sunpower Performance, Sunpower Maxeon en REC. Deze behoren tot de beste zonnepanelen ter wereld en hebben al verschillende prijzen gewonnen rondom duurzaamheid en kwaliteit.

Installatiekosten voor zonnepanelen

Naast de zonnepanelen heb je vaak ook te maken met kosten voor het plaatsen van de zonnepanelen. Bij veel bedrijven komen deze kosten er nog bovenop. Die kosten variëren, afhankelijk van je locatie, daktype en de grootte van het systeem. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €1.200 per installatie.

 

Bij Samenstromen hoef je geen rekening te houden met de kosten voor het plaatsen van je zonnepanelen. De kosten voor het plaatsen zitten namelijk al bij de prijs inbegrepen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Zonnepanelen: kosten en besparing

Zonnepanelen verminderen je elektriciteitsrekening aanzienlijk. Dankzij de salderingsregeling kun je je overtollig opgewekte energie terugleveren aan het net. Daar krijg je een vergoeding voor. Liever de overtollige stroom opslaan voor je eigen gebruik? Dat kan met een thuisbatterij. Zo verdien je niet alleen je investering terug, maar begin je ook te profiteren van gratis energie. Dat is nog eens slim omgaan met je geld én het milieu!

Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per situatie. Gemiddeld verdien je zonnepanelen in zo’n 3 tot 6 jaar terug.

 

Je kan zelf berekenen wat de terugverdientijd is voor jouw zonnepanelen. Kijk hoeveel zonnepanelen je op je dak (nodig) hebt. Wat is het totale vermogen van de panelen, al dan niet bij optimale omstandigheden, en wat zijn de kosten voor aanschaf en montage?

 

Hoe meer zonnepanelen je hebt, hoe meer stroom je opwekt. Hierdoor is de terugverdientijd korter ten opzichte van een kleinere hoeveelheid panelen.

 

Daarnaast ligt de terugverdientijd ook aan het tarief dat je betaalt met kilowatt en op dit moment nog volledig kan salderen.

Veelgestelde vragen over de kosten van zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnepanelen?
De gemiddelde kosten van zonnepanelen variëren tussen €400 en €600 per paneel, afhankelijk van het vermogen en het type zonnepaneel.

 

Zijn er financiële regelingen of subsidies beschikbaar?
Ja, in veel regio’s zijn er subsidies, belastingvoordelen en financiële regelingen beschikbaar om de kosten van zonnepanelen te verlagen. Onze experts helpen je graag om te ontdekken welke opties er voor jou zijn.

 

Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn huishouden?
Het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van je energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak. Wij geven je graag advies op maat.

 

Liever zelf aan de slag? Doe de gratis bespaarcheck en krijg een indicatie van het aantal panelen voor jouw huis.

 

Wat zijn de installatiekosten?
De installatiekosten variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op €1.200 voor de installatie van een compleet zonnepanelensysteem. Bij SamenStromen zitten de installatiekosten al inbegrepen in de prijs.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering heb terugverdiend?
De terugverdientijd varieert meestal tussen de 3 en 6 jaar, afhankelijk van de energieprijzen en zonuren. Na deze periode geniet je van gratis energie en besparingen!

 

Kan ik mijn zonnepanelen financieren?
Ja, er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar, zoals leningen en leasecontracten. Deze kunnen je helpen om de initiële kosten te spreiden. Denk aan het Warmtefonds, waar je tegen gunstige voorwaarden geld leent. Zo betaal je geen afsluitkosten en tot een verzamelinkomen van €60.000 geen rente.

 

Hoeveel bespaar ik jaarlijks op mijn energierekening?
De jaarlijkse besparingen variëren afhankelijk van je energieverbruik, systeemgrootte en zonuren. Gemiddeld kun je rekenen op een besparing van 30% tot 70% op je energierekening.