• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Slim energie opslaan?

Ontvang advies op maat

  • Volledig geïnstalleerde thuisbatterij
  • Energie, altijd beschikbaar
  • 15 jaar garantie
Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

Thuisbatterijen

Zonnestroom wanneer het jou uitkomt!

Thuisbatterij kopen

Wist je dat je met zonnepanelen maar 30% van je eigen opgewekte stroom zelf gebruikt? De rest lever je automatisch terug aan het stroomnet. Zonde, want die goedkope stroom kan je net zo goed zelf gebruiken. Vooral in de avond wanneer jij je apparaten aanzet en je de hoofdprijs betaalt voor stroom.

 

Niet voor niets zijn er in Duitsland al meer dan een miljoen thuisbatterijen geïnstalleerd. Ook in Nederland maakt de thuisbatterij een opmars, zeker nu de salderingsregeling stopt in 2027. Een thuisbatterij is dan een slimme oplossing om je zonnestroom meer zelf te gebruiken. Ons assortiment bestaat uit batterijen van Enphase, SolarEdge en Solax.

Thuisbatterij

Met een thuisbatterij sla je goedkope energie van je zonnepanelen of elektriciteitsnet op voor later. Je houdt de stroom dus even vast, totdat het voor jou gunstig is om de stroom te gebruiken of te verkopen.

  • Je bespaart geld door goedkope stroom op te slaan voor later
  • Je bent voorbereid op 2027; wanneer de salderingsregeling stopt
  • Je hebt je eigen stroomvoorziening bij (toekomstige) stroomuitval

Wanneer is een thuisbatterij rendabel?

Gemiddeld loopt de terugverdientijd van je thuisbatterij op tot enkele jaren. Maar, de exacte terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of je zonnepanelen hebt en in hoeverre je slimme software of apparaten gebruikt. Maar met dynamische energieprijzen kan het nog sneller gaan, door bij lage prijzen op te laden (‘in te kopen’) en bij hoge prijzen te ontladen (’te verkopen’). Dan wordt je in feite een handelaar op de energiemarkt. Hoe snel jij je batterij terugverdient, rekenen we graag samen met je uit.

Informatie thuisbatterij

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

Maak kennis met onze thuisbatterijen

Dankzij onze batterijen kun je de stroom die je opwekt, opslaan en op elk ogenblik verbruiken, zowel overdag als ’s nachts en ongeacht of de zon schijnt. We verkopen drie merken batterijen: Enphase, SolarEdge en Solax.

 

Hieronder stellen we onze Enphase modellen alvast aan je voor.

IQ Battery 3T

3,5 kWh totaal vermogen
Batterijrendement 96%

Het Enphase IQ™ Battery 3T alles-in-één AC-opslagsysteem is betrouwbaar, slim, eenvoudig en veilig. Het biedt een totale bruikbare energiecapaciteit van 3,5 kWh en bevat vier geïntegreerde netvormende micro-omvormers met een vermogen van 1,28 kW. Installateurs kunnen er eenvoudig en snel systemen mee plannen met de juiste afmetingen voor alle vereisten – voor zowel nieuwe PV-systemen als het upgraden van bestaande installaties.

 

Technische specificaties

  • Vermogen: 1,28 kW
  • Energiecapaciteit: 3,5 kWh
  • Nominaal uitgangsvermogen: 1,28 kVA
  • DC-retourefficiëntie: 96 %
  • AC-retourefficiëntie: 89 %
  • Bevestiging: Wandmontage

Lengte: 18,8 cm
Breedte: 128,3 cm
Hoogte: 43 cm

Gewicht: 48,8 kg

Thuisbatterij Enphase IQ 3T

Voordelen Enphase thuisbatterij

  • Beproefde en geteste micro-omvormers uit de IQ-serie met hoge betrouwbaarheid
  • Passieve koeling (geen bewegende delen/ventilatoren)
  • Externe software- en firmware-upgrade
  • Mobiele app-gebaseerde monitoring en controle
  • Ondersteuning voor zelfconsumptie
  • Op tarieven gebaseerde regeling van de gebruikstijd van elektriciteit
  • Chemie van lithiumijzerfosfaat voor maximale veiligheid en een lange levensduur

IQ Battery 10T

10,5 kWh totaal vermogen
Batterijrendement 96%

Het Enphase IQ™ Battery 10T alles-in-één AC-opslagsysteem is betrouwbaar, slim, eenvoudig en veilig. Het bestaat uit drie IQ™ Battery 3T basisopslagunits, biedt een totale bruikbare energiecapaciteit van 10,5 kWh en bevat 12 ingebouwde micro-omvormers met een vermogen van 3,84 kW. Installateurs kunnen er eenvoudig en snel systemen mee plannen met de juiste afmetingen voor alle vereisten – voor zowel nieuwe PV-systemen als het upgraden van bestaande installaties.

 

Technische specificaties

  • Vermogen: 3,84 kW
  • Energiecapaciteit: 10,5 kWh
  • Nominaal uitgangsvermogen: 3,84 kVA
  • DC-retourefficiëntie: 96 %
  • AC-retourefficiëntie: 89 %
  • Bevestiging: Wandmontage

Lengte: 18,8 cm
Breedte: 128,3 cm
Hoogte: 77,5 cm

Gewicht: 143,6 kg

10T-1P

Veel gestelde vragen over thuisbatterijen

Wat is een thuisbatterij en waarvoor wordt het gebruikt?

Een thuisbatterij slaat energie op die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Deze opgeslagen energie kun je gebruiken wanneer zonne-energie niet beschikbaar is, bijvoorbeeld ‘s nachts of op bewolkte dagen. Of tijdens piekuren wanneer de elektriciteitskosten hoger zijn.

Waarom heb ik een thuisbatterij nodig?

Een thuisbatterij kan helpen om het gebruik van zonne-energie te optimaliseren, stroomuitval te overbruggen en mogelijk te besparen op energiekosten door elektriciteit op te slaan tijdens goedkope tarieven en te gebruiken tijdens piekuren.

Hoeveel kost een thuisaccu?

De prijs van een thuisaccu varieert afhankelijk van de capaciteit, merk en andere specificaties. Een thuisaccu van 5 kWh kost gemiddeld €4.000,- exclusief installatie. Kijk naar de mogelijkheden om een thuisaccu te kopen.

Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het type en gebruik, maar veel moderne batterijen hebben een levensduur van 15 tot 20 jaar.

Hoe groot moet mijn thuisbatterij zijn?

Dit hangt af van je energieconsumptie en de capaciteit van je zonnepanelen. Bij SamenStromen helpen wij je graag de juiste grootte voor jouw behoeften te bepalen.

Is er een subsidie voor thuisbatterijen?

Jij wil een Thuisbatterij kopen en vraagt je af of dit kan met subsidie. In veel gemeentes is dit het geval. Sterker nog vaak worden er subsidies of belastingvoordelen aangeboden om de aanschaf van thuisbatterijen te stimuleren.

Zijn thuisbatterijen milieuvriendelijk?

Thuisbatterijen kunnen het gebruik van hernieuwbare energiebronnen optimaliseren, wat goed is voor het milieu. Echter, zoals alle batterijen, hebben ze een milieu-impact bij de productie en aan het einde van hun levensduur.

Kan ik met een thuisbatterij volledig off-grid gaan?

Technisch gezien is het mogelijk, maar het hangt af van je energiebehoeften en de capaciteit van je batterij en hernieuwbare energiebronnen. Voor veel huishoudens is het praktischer om een combinatie van grid-energie en opslag te gebruiken.

Hoe onderhoud ik mijn thuisbatterij?

Moderne thuisbatterijen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele problemen en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

Zijn thuisbatterijen veilig?

Ja, onze thuisbatterijen zijn veilig wanneer ze correct zijn geïnstalleerd en onderhouden.

Meer weten?

Wil je graag een plan op maat of een offerte? We helpen je graag.

Meer info
Zonnepanelen plaatsen

Contact opnemen

Weten wat jij kunt besparen?

Hans belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Hans
Hans Drijfhout Adviseur thuisbatterijen T. 033 - 2087 555