• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Financieel rendement zonnepanelen

Hoe verhoog ik mijn rendement?

Geplaatst op 2 mei 2024

Huiseigenaren kijken in de zoektocht naar zonnepanelen vooral naar terugverdientijd. Bij SamenStromen maken wij uiteraard een correcte berekening zodat jouw terugverdientijd zo goed als mogelijk inzichtelijk is. Naast de terugverdientijd kijkt SamenStromen naar het financiële rendement. In deze blog lees je hoe wij jouw rendement berekenen, eventueel verhogen en geven wij graag uitleg over mogelijke financieringsmiddelen.

 

Rendement zonnepanelen berekenen

Het berekenen van jouw rendement hangt samen met verschillende factoren. Het rendement berekenen wij op basis van: de totale investering, een looptijd van 25 jaar, incidentele kosten buiten de garantie (denk aan het vervangen van de omvormer na 15 jr.), een jaarlijkse inflatie van 2% over jouw stroomkosten en volledig salderen.

 

Om het rendement te berekenen maken wij gebruik van de volgende formule vanuit Milieu Centraal:

 

Rendement = (opbrengst / aanschafkosten) ((tot de macht (1 / looptijd) – 1) x 100%

 

Ingevuld op basis van bovenstaande informatie komen we daarbij met de volgende som voor een set van 10 zonnepanelen:

 

Rendement = (€25.538,48 / €5.905,87) ((tot de macht (1 / 25) – 1) x 100%
Rendement = (4,324) (tot de macht (0,04) – 1) x 100%
Rendement = 6,03%

Rendement verhogen

Een juiste engineering en advies kan op verschillende manieren van invloed zijn op jouw rendement. Zo biedt SamenStromen altijd een maatoplossing gebaseerd op je persoonlijke situatie. Belangrijke elementen in deze maatoplossing zijn; een compleet verbruiksprofiel, mogelijkheden hoofdaansluiting, de ligging van het zonnestroomsysteem en een juiste verdeling van de opbrengst. Door hier direct rekening mee te houden maak je optimaal gebruik van zonne-energie en ben je echt voorbereid op een duurzame toekomst.

 

Een belangrijk uitgangspunt binnen onze maatoplossing is het stimuleren van direct verbruik. Zo ben je minder afhankelijk van de salderingsregeling en eventuele terugleverkosten. Kortom, je bent onafhankelijker en minder gevoelig voor overheidsmaatregelen.

 

Een zonnestroomsysteem van SamenStromen is altijd ‘battery-ready’. Dit betekent dat je toekomstig eenvoudig een batterij kan toepassen op jouw huidige omvormer. Stroom opslaan in een thuisbatterij is in onze ogen ‘de kers op de taart’. Met een batterij van SamenStromen lever je nauwelijks terug aan het stroomnet, verbruik je maximaal zelf geproduceerde stroom en kan je eventueel jouw aansluiting verlagen (om zo de kosten te verlagen). En nog mooier, in geval van een stroomstoring draait het huishouden door met jouw opgeslagen zonnestroom.

 

Financieren

Naast het geven van een duurzaam en toekomstgericht advies, kijken wij graag met je mee naar de financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame lening, subsidieregelingen, energie investeringsaftrekken of het beschikbare Warmtefonds.

 

Met de Energiebespaarlening van het Warmtefonds leen je tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo betaal je geen afsluitkosten, betaal je geen rente tot een verzamelinkomen van €60.000,- en mag je 100% van de investering indienen. Wij helpen je graag om één van de bovenstaande mogelijkheden optimaal te benutten, waardoor je er direct op vooruitgaat!

 

Je eigen energieplan

SamenStromen helpt je stapsgewijs en maakt samen met jou een energieplan. Wij maken slim profiteren van (zonne-)energie bereikbaar met een totaalaanbod voor iedere huiseigenaar. Wij begeleiden je bij slim investeren door middel van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen, dynamische energiecontracten en slimme software, afgestemd op jouw woonsituatie. Met een energieplan op maat ontzorgen wij huiseigenaren die duurzame stappen willen zetten.

 

Heb je vragen of ben je benieuwd naar jouw financiële rendement? Onze adviseur, Bart, staat voor je klaar. Neem contact op via 033 208 75 55 of klik hier om een aanvraag te doen.

 

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling wordt afgeschaft in 2027: wat betekent dat voor mensen met zonnepanelen?

De afbouw van de salderingsregeling houdt veel consumenten bezig.

Lees meer
Thuisbatterij

Hoe rendabel is een thuisbatterij?

Veel huiseigenaren vragen zich af in hoeverre een thuisbatterij op dit moment al rendabel is. In dit blog leggen wij uit hoe.

Lees meer