• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Geplaatst op 13 februari 2024

Heb je zonnepanelen of overweeg je zonnepanelen? Dan is er goed nieuws! Vandaag werd in de Eerste Kamer gestemd over het wetsvoorstel om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen. Dit wetsvoorstel werd afgewezen: de salderingsregeling blijft in stand. Daar zijn we bij SamenStromen blij mee! Het besluit betekent namelijk dat je blijft profiteren van de salderingsregeling.

 

De salderingsregeling stimuleert mensen om zonnepanelen te laten plaatsen. Het wetsvoorstel om deze regeling af te bouwen hield mensen met panelen of mensen die panelen overwegen lange tijd in onduidelijkheid. “Dit besluit is goed nieuws, vooral omdat er nu eindelijk duidelijkheid is voor alle huishoudens die graag willen verduurzamen!”, vertelt Bas van der Wal, directeur van SamenStromen Apeldoorn. Wat betekent dit voor jou? We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

 

Hoe werkt de salderingsregeling?
Met de salderingsregeling mag je overtollig opgewekte stroom door zonnepanelen, terugleveren aan het net. De stroom die je teruglevert mag je vervolgens wegstrepen tegen de stroom die je verbruikt. Lever je meer terug dan je verbruikt, krijg je daar een terugleververgoeding voor.

 

Ik heb zonnepanelen. Wat betekent dit besluit voor mij?
Dit besluit is goed voor je portemonnee. Jij blijft namelijk profiteren van de salderingsregeling. En daarmee verdien je je zonnepanelen sneller terug!

 

Is het rendabel om zonnepanelen aan te schaffen?
Absoluut! Doordat de salderingsregeling voor 100% blijft gelden, kun je daar met zonnepanelen aan meeprofiteren. De periode dat je de investering van je zonnepanelen terugverdient, is korter.

 

Wat kunnen zonnepanelen mij opleveren?
Wij geven je graag een passend advies. Neem contact met ons op of vraag online een offerte op maat aan. Wie weet liggen de panelen binnenkort op jouw dak!

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Eerste Kamer stemt tegen het afbouwen van de salderingsregeling

Geplaatst op 19 februari 2024

De afbouw van de salderingsregeling houdt veel consumenten bezig.

Lees meer

Moeten we wennen aan stroomuitval?

Geplaatst op 31 januari 2024

Lees meer