• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Voordelen thuisbatterij

Sla jij ook je overtollige zonne-energie op?

thuisbatterijen

Thuisbatterij

Met zonnepanelen op je dak wek je zelf duurzame energie op. Maar wat als je op een dag meer energie opwekt dan je op dat moment nodig hebt? Dan is het zonde om deze energie ongebruikt te laten. Gelukkig is er een oplossing: een thuisbatterij. De voordelen thuisbatterij: je slaat de overtollige energie op, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Dat scheelt energiekosten. Daarnaast is het goed voor het milieu.

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan, zodat je deze op een later moment kunt gebruiken. De batterij wordt opgeladen wanneer je zonnepanelen meer energie opwekken dan je op dat moment nodig hebt. Wanneer je later op de dag of ’s avonds meer energie nodig hebt dan je zonnepanelen op dat moment opwekken, dan kun je deze opgeslagen energie uit de thuisbatterij gebruiken.

 

De voordelen thuisbatterij

Er zijn een paar voordelen thuisbatterij. Ten eerste kun je op deze manier meer zelfvoorzienend worden op het gebied van energie. Je hoeft minder stroom van het energienet af te nemen, wat uiteindelijk kan leiden tot een lagere energierekening. Daarnaast draag je op deze manier bij aan een duurzamere wereld, omdat je minder afhankelijk bent van energie die opgewekt wordt uit fossiele brandstoffen.

Als je bij SamenStromen zonnepanelen laat plaatsen, kan je ook de thuisbatterij aanschaffen. Ook als je bij een andere partij zonnepanelen hebt aangeschaft, helpen we je graag bij jouw thuisbatterij. Het is ook mogelijk om zonder zonnepanelen thuisbatterijen te installeren. Het is belangrijk om te weten dat de prijs van een thuisbatterij nog relatief hoog is. De terugverdientijd van de investering kan oplopen tot enkele jaren. Toch is het vaak de moeite waard, vooral als je veel energie opwekt met je zonnepanelen.

 

Contact

Wil je meer weten over de voordelen van thuisbatterijen en de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan contact op met SamenStromen, wij zijn de specialist in de regio’s Amersfoort en Apeldoorn. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste thuisbatterij en natuurlijk het installeren. Zo ben je verzekerd van een optimale opslag van je zelf opgewekte energie en draag je bij aan een duurzamere wereld.