• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Al 15.000 daken voorzien
Thuisbatterij

Thuisbatterij aanschaffen

Alles wat je wilt weten over de aanschaf van een thuisbatterij

De thuisbatterij wint snel aan populariteit, en terecht. Met een thuisbatterij sla je opgewekte zonne-energie slim op, verbruik je minder stroom van het net en ben je beter voorbereid op stijgende energieprijzen en netcongestie. Maar wat kost een thuisbatterij eigenlijk? Wanneer is het financieel interessant, en waar moet je op letten bij de aanschaf of investering?

 

Op deze pagina beantwoorden we de meest gestelde vragen over het aanschaffen en investeren in een thuisbatterij. Van kosten en terugverdientijd tot financiële regelingen en slimme keuzes. Je vindt hier alles wat je moet weten om een weloverwogen investering te doen.

 

Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Thuisbatterij kopen? - Krijg antwoord op de meest gestelde vragen

Ik wil een thuisbatterij kopen, wat zijn de kosten?

De kosten voor een thuisbatterij variëren, ons eerste model start met een prijs van €2700. Wij ontzorgen je volledig!

Ook kun je kiezen voor een thuisbatterij 10 kWh die een lage instapprijs heeft.

Waar hangt de prijs van een thuisbatterij vanaf?

Van de opslagcapaciteit (in kWh), het merk, type omvormer, en installatiekosten. Om de exacte kosten helder te krijgen kun je het beste een offerte aanvragen.

Hoeveel kost een thuisaccu?

De prijs van een thuisaccu varieert afhankelijk van de capaciteit, merk en andere specificaties. Een thuisaccu van 5 kWh kost gemiddeld €4.000,- exclusief installatie. Kijk naar de mogelijkheden om een thuisaccu te kopen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd van een thuisbatterij?

Tussen de 7 en 12 jaar, afhankelijk van je verbruik, zonneopwekking en stroomprijzen.

Is er een subsidie voor thuisbatterijen?

Jij wil een Thuisbatterij kopen en vraagt je af of dit kan met subsidie. In veel gemeentes is dit het geval. Sterker nog vaak worden er subsidies of belastingvoordelen aangeboden om de aanschaf van thuisbatterijen te stimuleren.

Is een thuisbatterij rendabel als de salderingsregeling nog geldt?

Jazeker, echter als de salderingsregeling per 2027 stopt, dan wordt een thuisbatterij pas rendabel

Heeft een thuisbatterij invloed op de waarde van mijn woning?

Jazeker, een woning die voorzien is van duurzame voorzieningen zal op de woningmarkt altijd aantrekkelijker zijn wat ten goede komt aan de verkoopprijs

Kan ik een lening krijgen voor het kopen van een thuisbatterij?

Ja, via bijvoorbeeld het Warmtefonds of SVn. Rente en voorwaarden verschillen per regio.

Zijn er fiscale voordelen of btw-teruggave bij een thuisbatterij?

Soms kun je de btw terugvragen, vooral bij dynamische energiecontracten. De regels zijn complex, dus goed advies is belangrijk. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kan ik besparen met een thuisaccu bij een dynamisch energiecontract?

Ja, door goedkoop in te kopen en duur terug te leveren, maar dit vraagt actieve of slimme sturing.

Is het financieel slim om nu al een thuisbatterij te kopen of beter wachten?

Als je voorbereid wilt zijn op de afbouw van salderen of gebruik wilt maken van dynamische tarieven, is nú investeren interessant. Anders kan wachten ook slim zijn.

Klaar om een thuisbatterij te kopen?

Een thuisbatterij kopen is een slimme stap richting een energiezuiniger en onafhankelijker huishouden. Of je nu kosten wilt besparen, je eigen zonne-energie optimaal wilt benutten of voorbereid wilt zijn op stroomuitval – met de juiste thuisbatterij haal je het maximale uit je energievoorziening.

Benieuwd welke batterij het beste bij jouw situatie past? Wij helpen je graag met persoonlijk advies, een helder kostenoverzicht en een oplossing op maat.

Waarom een thuisbatterij?

Terugleveren en salderen is niet gratis. Als je energie met zonnepanelen opwekt, is energie opslaan de slimste vervolgstap. Met een thuisbatterij sla je jouw energie op en gebruik je dit op momenten dat stroom het duurst is.

Thuisbatterij kopen? Adviesgesprek aan tafel

Thuisbatterij kopen? Radar waarschuwt voor opdringerige telefoontjes

Radar trok deze week aan de bel over opdringerige telefonische verkopers die gouden beloftes doen, vaak met een verborgen addertje onder het gras. Kreeg jij ook zo’n geweldige aanbieding voor een thuisbatterij aan de lijn? Lees dan eerst verder voor je ergens ja op zegt.   Wat speelt er precies? Consumentenprogramma Radar meldde deze week […]

Lees meer
Renon thuisbatterij

Stroomstoring Spanje 2025 | Voorkom uitval met een thuisbatterij | SamenStromen

Stroomstoring in Spanje laat kwetsbaarheid zien: tijd voor grip met een thuisbatterij Op maandag 28 april viel in grote delen van Spanje en Portugal de stroom uit. Huizen, bedrijven en zelfs het openbaar vervoer kwamen abrupt tot stilstand. De oorzaak? Een storing in het Europese hoogspanningsnetwerk die zich razendsnel verspreidde. Dit incident legt opnieuw bloot […]

Lees meer
Installatie thuisbatterij

Slim opslaan met een dynamisch energiecontract

Wil je meer controle over je energieverbruik en kosten besparen? Ontdek hoe je met een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract slim je eigen zonne-energie opslaat.

Lees meer