• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Hoe kies je voor de juiste zonnepanelen partij?

Geplaatst op 21 augustus 2023

Door de onzekerheid over hoge gas- en energieprijzen zijn zonnepanelen op je dak interessanter dan ooit. De zonnepanelenaanbieders schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe weet je nu welke partij betrouwbaar is en goede kwaliteit levert? Hoe scheid je de zogenaamde ‘solar cowboys’ van de betrouwbare partijen? Hieronder 5 punten waar je op moet letten bij je keuze.

 

Gecertificeerde monteurs

Een partij kan nog zo betrouwbaar overkomen of bekend zijn, uiteindelijk zijn het de monteurs die het meeste werk leveren en de zonnepanelen op de juiste manier moeten plaatsen. Tegenwoordig zijn er veel zzp’ers die dit doen die niet erkend zijn als zonnepanelen installateurs. Let bij je keuze voor een zonnepanelen partij dan ook op of de monteurs in dienst zijn van het desbetreffende bedrijf. Daarnaast is het belangrijk dat de monteurs gecertificeerd zijn. Dit moet dan ook te vinden zijn op de website van de aanbieder. Zo werken we bij SamenStromen alleen met onze eigen gecertificeerde monteurs.

 

Kwaliteit van zonnepanelen

Zonnepanelen zien er voor jou misschien allemaal hetzelfde uit, maar toch zijn er grote verschillen in merken en kwaliteit. Kijk bij een zonnepanelen aanbieder welk merk zonnepanelen zij aanbieden en doe onderzoek naar de kwaliteit. En waar worden deze zonnepanelen gemaakt? Bij SamenStromen kopen we bijvoorbeeld alleen zonnepanelen in die in Europa worden gemaakt. Zo kunnen wij altijd een goede kwaliteit garanderen.

 

Goedkoop is vaak duurkoop

Dit geldt voor veel producten, maar zeker voor zonnepanelen. Goedkoop is vaak duurkoop. Er zijn veel zonnepanelenaanbieders die zich willen onderscheiden door de goedkoopste te zijn. Dit gaat helaas wel ten koste van de kwaliteit van de panelen en de installatie. Zonnepanelen zijn een lange termijn investering. Als de materialen van slechte kwaliteit zijn en de montage niet nauwkeurig is uitgevoerd, kan dit zelfs gevaarlijk zijn. Er ontstaat regelmatig brand op daken van huizen hierdoor, bleek uit een aflevering van Kassa over dit onderwerp. Ga dus liever voor een partij die niet de goedkoopste is, maar wel goede materialen gebruikt en met erkende monteurs werkt.

 

Wat zeggen anderen?

Een voordeel van het internettijdperk waar we in leven: online kun je alles over een bedrijf vinden. Kijk dus ook goed naar wat anderen over aanbieders van zonnepanelen zeggen.

 

Betalingsregeling van de zonnepanelen

Het is gebruikelijk om een kleine aanbetaling te doen van 20 % bij de aankoop van zonnepanelen. Het overige bedrag betaal je nadat alles is geïnstalleerd en naar behoren werkt. Vraagt een partij om een grote of volledige aanbetaling? Kijk dan vooral even verder. Bij SamenStromen betaal je bijvoorbeeld pas het volledige bedrag als de panelen op je dak liggen en jij tevreden bent.

 

We hopen dat deze tips je verder helpen in je keuze voor een betrouwbare zonnepanelen partij. Benieuwd hoe wij je verder kunnen helpen? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

 

 

Stroom jij met ons mee?

✓ Bij ons betaal je pas als de zonnepanelen liggen en jij helemaal tevreden bent.

✓ Onze eigen gecertificeerde monteurs zorgen voor een kundige installatie.

✓ We zijn gevestigd in Amersfoort en Apeldoorn.

✓ We komen vooraf altijd langs voor kennismaking en advies op maat.

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling wordt afgeschaft in 2027: wat betekent dat voor mensen met zonnepanelen?

De afbouw van de salderingsregeling houdt veel consumenten bezig.

Lees meer
Thuisbatterij

Hoe rendabel is een thuisbatterij?

Veel huiseigenaren vragen zich af in hoeverre een thuisbatterij op dit moment al rendabel is. In dit blog leggen wij uit hoe.

Lees meer