• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Slim sturen voor optimaal energiebeheer

Lees hoe slimme software jou helpt

Geplaatst op 15 oktober 2024

Binnen het energieplan maken we gebruik van 7 slimme producten. Met slimme software laat je je energiehuishouden, inclusief die slimme producten, goed met elkaar communiceren. Dankzij die geavanceerde software krijg je bijvoorbeeld inzicht in je verbruik of kan je automatisch je apparaten laten aansturen wanneer stroom goedkoop is. Gewoon vanuit je broekzak dus! Ben jij toe aan de volgende stap in het efficiënter inzetten van je energie? Lees dan verder, want in deze blog gaan we in op een aantal handige functies waarmee de slimme app je helpt.

 

1. Overzicht van je huis

Met de app kan je ‘slimme producten’ in je huis koppelen, die je beheert vanuit de app. Denk bijvoorbeeld aan een je slimme meter, je zonnepanelen, thuisbatterij of laadpaal die je op afstand kan aansturen. Makkelijk, want zo kan je zelfs vanuit je werk alvast je huis verwarmen of nog even een uurtje wachten met je auto laden, omdat de stroom dan wat goedkoper is. De app kan je apparaten zelfs automatisch laten reageren op prijsveranderingen.

 

2. Eerlijke energieprijzen via de slimme app

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan heb je via de app altijd toegang tot de werkelijke beursprijzen van energie. Een dag van tevoren zie je al de stroom- en gasprijzen van de volgende dag. Zo kan je alvast plannen wanneer je de volgende dag je wasje draait of de vaatwasser aanzet. Of je stelt de app zo in, dat hij zelf anticipeert op de prijzen. Handig hè?

 

3. Inzicht in je verbruik via de app

De app geeft je analyses, waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik. Dat kan op jaar-, maand- of weekniveau. Om je echt een goed beeld te geven van je verbruik, vergelijkt de app je gegevens ook met dat van andere app-gebruikers in een soortgelijk huis met dezelfde producten. Zo zie je goed hoe jouw verbruik is ten opzichte van een gemiddeld of efficiënt huis.

 

4. Voordelig laden via de app

Heb je een slimme laadpaal voor je elektrische of hybride auto? Dan is de app een slimme toevoeging! Je app weet namelijk precies wanneer laden het goedkoopste is. Kom je bijvoorbeeld om 18.00 uur uit je werk, dan is elektrisch laden best duur. Er zijn immers veel mensen die rond dat tijdstip stroom nodig hebben – en dat maakt stroom duurder. Je app zoekt dan voor je uit of er een goedkoper moment aan komt, midden in de nacht bijvoorbeeld, en start dan pas de laadsessie. Natuurlijk zorgt ‘ie er wel voor dat je auto op tijd genoeg laadt, zodat je bij vertrek weer een volle accu hebt.

5. Inzicht in je zonnepanelen opbrengst via de app

Via de app zie je precies wat je zonnepanelen opwekken, hoeveel je zelf verbruikt en hoeveel stroom je afneemt van het net. En met een dynamisch energiecontract koop je niet alleen stroom in voor de beursprijs per uur, maar lever je zonnestroom ook terug voor diezelfde beursprijs per uur. Met een thuisbatterij kan je daar slim op sturen, door bijvoorbeeld je zonne-stroom tijdelijk op te slaan tot jij een hogere prijs krijgt voor de stroom die je teruglevert.

 

Er zijn dus veel manieren om de slimme app voor in te zetten. Zeker wanneer je al gebruikmaakt van slimme producten, zoals zonnepanelen, dynamische energie, een laadpaal of een thuisbatterij, kan het kan je veel geld én gemak opleveren. Wil je weten waarvoor jij de slimme app het beste kan gebruiken? Dan kunnen wij in jouw persoonlijke situatie eens met je meekijken. En installeren we bepaalde producten bij je? Dan stellen we direct de app voor je in. Handig!
Neem contact met ons op via 033 208 75 55 of klik hier om een aanvraag te doen voor een vrijblijvend energiegesprek. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen.

Terugleverkosten zonnepanelen

Verbod op terugleverkosten voor eigenaren zonnepanelen in zicht: Tweede Kamer steunt voorstel

De Tweede Kamer wil een verbod op terugleverkosten. Ook zonder salderen blijven zonnepanelen een goede investering.

Lees meer
Slimme software via app

Slim sturen voor optimaal energiebeheer

Met slimme software stem je de energie in je huis goed op elkaar af. Gewoon vanuit je broekzak! Lees meer over de slimme functies die software je bieden.

Lees meer
Handelen op de onbalansmarkt met thuisbatterijen

Handelen op de onbalansmarkt met je thuisbatterij? Begin met een goed plan

Handelen op de onbalansmarkt met thuisbatterijen lijkt aantrekkelijk, maar kent risico's zoals slijtage, complexiteit en netbelasting.

Lees meer