• Persoonlijk advies
 • Binnen 4-6 weken op je dak
 • Betaal achteraf
 • Al 15.000 daken voorzien

Bereken direct je besparing

 • Binnen 1 minuut je besparing zichtbaar
 • Eenvoudig offerte aanvragen
 • Service op maat

Zonnepanelen Amersfoort

Zonnepanelen in Amersfoort vanaf € 4.000,-

Steeds meer inwoners uit Amersfoort kiezen voor zonnepanelen en andere duurzame oplossingen om zelf energie op te wekken. De stad zelf moedigt dit soort stappen aan: Amersfoort wil namelijk in 2030 helemaal CO2 vrij zijn.

 

Zonnepanelen zijn dé perfecte oplossing voor het verduurzamen van jouw woning in Amersfoort. Bij SamenStromen dragen we graag bij aan de duurzame doelstelling van Amersfoort.

 • Binnen 4-6 weken op je dak
 • Eerlijk & persoonlijk advies
 • Betalen na installatie

Wat voor soort dak heeft uw woning?

Bijna alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Doe nu de test en zie hoe het bij jou zit!

Welke orientatie heeft jouw dak?

Wat je kan besparen hangt af van de ligging van het dak

Vorige

Heb je schaduw op je dak?

Schaduwval beinvloed je rendement en het advies op hardware

Vorige

Verbruik

Dit bepaalt het aantal zonnepanelen.

kWh
Vorige

Adres

Zo kunnen we eventuele bijzonderheden meenemen.

Vorige

Mijn e-mailadres

Ontvang de volledige berekening in je mailbox.

Vorige

Gegevens

Om de offerte compleet te maken.

Vorige
Specialist zonnepanelen SamenStromen

Zonnepanelen in Amersfoort?

Met SamenStromen heb je jouw zonnepanelen in Amersfoort eenvoudig geregeld. Wij helpen je in 3 stappen naar een duurzame toekomst.

 

 1. Plan een gratis adviesgesprek
 2. Betaal pas als de zonnepanelen liggen en jij helemaal tevreden bent
 3. Start met besparen op je energierekening

 

Wil je liever eerst een complete woning-scan om te zien waar jij kunt verduurzamen? Ook dat kan! Vraag ons naar de mogelijkheden.

De zonnepanelen van SamenStromen

Met zonnepanelen bespaar je eenvoudig geld. Je wekt zelf energie op, zodra de zon ook maar iets schijnt. Zo wordt je energierekening lager.

 

Wist je dat:

 

 • Je de investering al binnen een paar jaar terugverdient
 • Er in veel gemeenten subsidie is voor zonnepanelen
 • Er al 2 miljoen huishoudens zonnepanelen hebben
Zonnepanelen

Amersfoort en zonnepanelen

Woon je in de binnenstad van Amersfoort of in het Bergkwartier? Dan heb je mogelijk een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Hier kun je meer informatie over vinden op de website van de gemeente Amersfoort.

 

Voor vrijwel alle wijken in Amersfoort zoals; Vathorst, Schothorst, Hoogland of Kattenbroek, Kruiskamp, Isselt, Buurtsdijk, Eemkwartier, Randenbroek-Schuilenburg, Bergkwartier en Vermeerkwartier geldt deze vergunningplicht niet en kun je gelijk aan de slag!

Amersfoort duurzamer met zonnepanelen

SamenStromen is een lokaal bedrijf uit Amersfoort dat de aanschaf van zonnepanelen nóg laagdrempeliger wil maken. We geloven er namelijk sterk in dat we de toekomst samen een stukje beter kunnen maken. En op deze drie manieren maken we dat wel heel makkelijk:

 

1 Voordeliger samen met je buren

Onze kosten zijn lager wanneer we meerdere huizen in dezelfde wijk tegelijkertijd van zonnepanelen kunnen voorzien. Van dat voordeel laten we jou profiteren. Dus kies je samen met een aantal buren uit je wijk voor zonnepanelen? Dan zijn je aanschafkosten lager en is je terugverdientijd korter.

 

2 Volledige ontzorging

Wij geven je persoonlijk advies over de beste zonnepanelen-oplossing op jouw dak. Daarna regelen we alles voor je: we plaatsen de zonnepanelen en installeren de omvormer. Ook het terugvragen van de btw hoef je zelf niet te doen. Dat doen wij. Net als het inrichten van de monitoring.

 

3 We blijven samen stromen

Met SamenStromen kies je voor een partij die van samenwerken houdt. We blijven graag betrokken. Wil je verder verduurzamen? Dan staan we voor je klaar om je te helpen. Ondertussen blijven wij onderzoeken hoe we je straks kunnen helpen met bijvoorbeeld een thuisbatterij.

Zonnepanelen plaatsen

Ervaren installateur van zonnepanelen

SamenStromen heeft al jaren ervaring met het installeren van zonnepanelen in Amersfoort. Wij helpen je bij het kopen en installeren jouw zonnepanelen snel en veilig.

 

De vraag naar zonnepanelen stijgt voortdurend en in Amersfoort zijn er beperkte installatie capaciteiten beschikbaar. Door nu actie te ondernemen en zonnepanelen te kopen, profiteer je van de beschikbare ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Met het kopen van zonnepanelen in Amersfoort, ga je voor een duurzame toekomst met schone energie. Daarnaast verlaag je jouw stroomrekening en houd je ieder jaar geld over.

 • Direct een lagere energierekening
 • Eigen gecertificeerde monteurs
 • Snelle en veilige plaatsing vanuit Amersfoort

Bij SamenStromen maken we een positieve impact op de wereld. We streven samen naar een groene, zonnige toekomst.

Adviseur Samenstromen

Wie is SamenStromen?

Samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De producten die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu hoog in het vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden.

 

We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

 

We doen wat we zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen.
Meer weten over SamenStromen.

Veelgestelde vragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door het fotovoltaïsche effect. Zonnecellen in de panelen absorberen fotonen (deeltjes lichtenergie) en creëren hierdoor elektrische stroom. Deze stroom wordt vervolgens omgezet naar wisselstroom (AC) door middel van een omvormer.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

 • Ze verminderen de energiekosten.
 • Ze verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
 • Ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen en zijn milieuvriendelijk.
 • Ze verhogen de waarde van je huis.
 • Ze vereisen weinig onderhoud.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het benodigde aantal zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals jouw energieverbruik, de beschikbare dakruimte, de efficiëntie van de panelen en de geografische locatie. Een professionele installateur kan je helpen de juiste hoeveelheid te bepalen.

Moeten zonnepanelen regelmatig worden onderhouden?

Over het algemeen vereisen zonnepanelen weinig onderhoud. Het wordt aanbevolen om ze af en toe schoon te maken om vuil, stof en bladeren te verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met water en een zachte borstel. Daarnaast is het belangrijk om de werking van de zonnepanelen regelmatig te controleren en eventuele problemen te laten verhelpen door een professional.

Wat gebeurt er op bewolkte dagen of ’s nachts?

Hoewel zonnepanelen minder energie produceren op bewolkte dagen of ’s nachts, kunnen ze nog steeds elektriciteit genereren. Gedurende de dag accumuleren zonnepanelen energie die kan worden gebruikt wanneer er minder zonlicht is, zoals ’s nachts.

Wat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen?

De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 tot 30 jaar, maar ze kunnen veel langer meegaan. De gemiddelde levensduur van zonnepanelen ligt tussen de 25 en 40 jaar.

Wat zijn de milieueffecten van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een schone en duurzame vorm van energieopwekking. Ze stoten geen broeikasgassen uit tijdens het genereren van elektriciteit en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het productieproces van zonnepanelen heeft weliswaar enige impact, maar dit wordt over het algemeen gecompenseerd door de langdurige energieproductie tijdens hun levensduur.

Weten wat jij kunt besparen? Of waar twijfel je nog over?

Bart belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Contact
Adviseur zonnepanelen Bart Bartelds
Bart Bartelds Adviseur Regio Amersfoort T. 033 2087 555

Vraag direct jouw offerte voor zonnepanelen

Bespaar met zonnepanelen

Offerte