• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken op je dak
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Laadpaal voor thuis

In een wereld die steeds groener wordt, is de overstap naar elektrisch rijden niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. 

 

Een belangrijk onderdeel van deze overstap is de installatie van een laadpaal thuis. Of je nu een elektrische auto bezit of overweegt er een aan te schaffen, wij bieden je hier alle informatie die je nodig hebt.

Voordelen laadpaal thuis

Nooit meer stressvol op zoek naar openbare laadpunten? Een laadpaal thuis hebben is dé sleutel tot een moeiteloze en tijdbesparende elektrische rijervaring. 

 

Nooit meer wachten in de rij terwijl je batterij bijna op is of op zoek naar een plek om te laden. Het gemak van je eigen laadpaal voor de deur betekent dat je altijd vertrekt met een volledig opgeladen auto.

 

Met een laadpaal thuis vermijd je dure tarieven van openbare laadstations en profiteer je van gunstige energieprijzen. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen, dan laad je jouw auto helemaal voordelig op.

 

Met een eigen laadpaal thuis kun je jouw laadtijden aanpassen aan je dagelijkse routine en profiteren van voordelige tarieven tijdens daluren. Dat betekent meer besparen zonder enige moeite.

 

Kies voor de helderheid en gemak van je eigen laadpaal thuis. Beheer je kosten slim, betaal alleen voor wat je gebruikt en geniet van een zorgeloze, transparante oplaad ervaring. 

 

Ontdek de vrijheid, bespaar op kosten en draag bij aan een groenere wereld. Investeer vandaag in jouw eigen laadpaal thuis en ervaar het verschil.

  • Je laadt je auto op wanneer jij dit wil
  • Je betaalt minder dan bij een publieke laadpaal
  • Je verrekent eenvoudig je kosten

Kosten laadpaal thuis

Met een laadpaal thuis geniet je van een betaalbare en transparante laadoplossing. De investering van een laadpaal voor thuis wordt snel terugverdiend door de besparingen op openbare laadkosten.

 

Je kunt als particulier beroep doen op de eventuele lokale subsidies van je stad of gemeente. In sommige regio’s heb je namelijk recht op een gratis openbare laadpaal bij jou in de buurt.

 

De kosten voor het gebruik van de laadpaal thuis, daar houd je volledige controle over. Geen verborgen kosten, geen extra toeslagen. Je betaalt alleen voor de energie die je daadwerkelijk gebruikt. 

 

Met slimme technologieën kun je je laadgedrag optimaliseren, waardoor je nog meer kunt besparen. Stel je voor: efficiënt laden tegen de laagste tarieven, afgestemd op jouw dagelijkse schema.

 

Slimme laadpaal voor thuis

Een slimme laadpaal voor thuis gaat verder dan alleen opladen. Hij communiceert met je elektrische voertuig, past zich aan de beschikbare stroomcapaciteit aan en optimaliseert de laadsnelheid voor maximale efficiëntie. 

 

De slimme laadpaal van SamenStromen laadt tot 22 kilowatt per uur (bij een 3×35 aansluiting), hierdoor rijd je met een uur laden al 100 km met jouw auto. 

 

Bij een 3×25 aansluiting laadt onze laadpaal tot 11 kilowatt per uur. Bij een 1×35 aansluiting laad je rond de 7 kilowatt per uur.

 

Laad je auto nog slimmer op door gebruik te maken van de Eco stand

Met de slimme Eco stand laad je jouw auto op wanneer de stroom het goedkoopste is. Dit is tot nu toe alleen zo bij bepaalde aanbieders van variabele energiecontracten. 

 

  • Laad 10x sneller op dan via het stopcontact
  • Laad goedkoop thuis op
  • Geeft maximaal vermogen aan je auto

Wie is SamenStromen?

Wij zijn SamenStromen, samen streven we ernaar om de wereld een stuk(je) beter te maken. De producten die wij leveren zijn afkomstig van organisaties die kwaliteit, mensenrechten en het milieu hoog in het vaandel hebben en hier actief aandacht aan besteden. 

 

We willen samen optrekken met onze medewerkers en klanten en stap voor stap de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengen, het hoofd bieden. We staan voor een goede omgang met elkaar en de wereld.

 

We doen wat we zeggen en staan voor: transparantie, kwaliteit en samen.

Veel gestelde vragen over laadpalen voor thuis

Waarom zou ik een laadpaal thuis installeren?

Een laadpaal thuis biedt gemak, bespaart tijd en geld, en vermindert de afhankelijkheid van openbare laadpunten.

 

Heb ik speciale vergunningen nodig om een laadpaal thuis te installeren?

In de meeste gevallen heb je geen speciale vergunning nodig voor het plaatsen van een laadpaal op privéterrein. Raadpleeg echter altijd de lokale regelgeving.

 

Hoeveel kost het installeren van een laadpaal thuis?

De kosten variëren afhankelijk van het type laadpaal en de installatievereisten. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €600,- en €2.000,- inclusief installatie.

 

Kan ik een laadpaal thuis installeren als ik in een appartement woon?

Ja, het is mogelijk om een laadpaal te installeren als je in een appartement woont. Je moet mogelijk toestemming krijgen van de vereniging van eigenaren en rekening houden met de technische uitdagingen. Wij helpen je graag met het installeren van jouw laadpaal thuis, neem contact op.

 

Hoe lang duurt het om een elektrische auto thuis op te laden?

De laadtijd varieert afhankelijk van de batterijcapaciteit van de auto en de laadsnelheid van de paal. Gemiddeld duurt het enkele uren om een elektrische auto volledig op te laden.

 

Kan ik verschillende merken en modellen van elektrische auto’s opladen met dezelfde laadpaal?

Ja, de meeste laadpalen zijn universeel en kunnen verschillende merken en modellen opladen, zolang ze voldoen aan de standaard stekkertypes.

 

Is het mogelijk om mijn laadpaal te delen met anderen?

Ja, veel laadpalen kunnen worden ingesteld voor gedeeld gebruik, bijvoorbeeld met buren of bezoekers. Dit wordt vaak beheerd via een slimme app.

 

Zijn er belastingvoordelen of subsidies beschikbaar voor het installeren van een laadpaal thuis?

Momenteel zijn er geen subsidies voor het kopen van een laadpaal om jouw elektrische auto thuis op te laden. 

 

Je kunt als particulier wel beroep doen op de eventuele lokale subsidies van de stad of gemeente waarin je woonachtig bent. In sommige regio’s heb je namelijk recht op een gratis openbare laadpaal bij jou in de buurt.

 

Wat zijn de onderhoudskosten van een laadpaal thuis?

De onderhoudskosten zijn over het algemeen laag. Regelmatig onderhoud is meestal niet nodig, maar het is belangrijk om de laadpaal schoon te houden en periodiek te controleren op eventuele storingen.

 

Kan ik mijn laadpaal meenemen als ik verhuis naar een nieuwe woning?

Ja, in de meeste gevallen kan een laadpaal worden gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd op een nieuwe locatie, onze monteurs helpen je graag met het demonteren en opnieuw installeren van jouw laadpaal.