• Persoonlijk advies
 • Binnen 4-6 weken op je dak
 • Betaal achteraf
 • Al 15.000 daken voorzien

Hoe stromen we samen

Wij helpen je op weg naar een duurzame toekomst.

Stap 1 – Eerlijk en helder advies

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is duurzaam én het bespaart je een heleboel energiekosten. SamenStromen helpt je daarbij! Dat begint met een eerlijk en helder advies op maat, want ieder dak is anders. We doen het samen!

 • We komen bij je langs om kennis te maken, je wensen in kaart te brengen en je woning te bekijken: van de meterkast tot de kabelroute.
 • We laten een offerte bij je achter en maken een voorberekening: in hoeveel jaar heb jij de investering eruit? Voor de meeste woningen ligt dit met onze kwaliteitspanelen op ongeveer zeven jaar.
 • Zorg jij voor de koffie? Nemen wij een ‘stroomwafel’ mee.

Stap 2 – Het dak op

Is de offerte akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag. We maken een afspraak voor de montage en leveren jouw zonne-installatie op. We werken hierbij voornamelijk met kwaliteitspanelen van het Noorse merk REC.

 • Natuurlijk zorgen we voor een complete installatie: van de panelen op het dak tot de juiste omvormer en de kabel naar de meterkast.
 • Daarnaast regelen we alle randzaken, zoals het terugvragen van de BTW en het inrichten van de monitoring. Kortom: je hebt nergens omkijken naar.
 • Wij doen niet aan vooruitbetaling. Je ontvangt de factuur pas als de panelen liggen en jij tevreden bent.

Stap 3 – We blijven in beeld

De panelen liggen. Klus geklaard? Toch niet! We voelen ons betrokken bij jouw stroomvoorziening en blijven daarom graag in beeld. Samen zorgen we ervoor dat jouw panelen zoveel mogelijk stroom opwekken en jij dus maximaal profiteert.

 • We helpen je bij het installeren van een overzichtelijke app waarmee je altijd inzicht hebt in je opbrengst. Dat geeft grip.
 • Onderhoud aan je dak? Moeten de panelen er tijdelijk af? Is er onverhoopt een storing? Onze monteurs staan voor je klaar!

Stap 4 – Klaar voor later

SamenStromen gaat over meer dan zonnepanelen. Graag helpen we jou op weg naar een duurzame toekomst, waarin je misschien wel zelfvoorzienend wordt. Daarom denken we nu vast mee voor over tien jaar.

 • Wij maken jouw zonnesysteem nu al zoveel mogelijk klaar voor een eventuele accu.
 • Je auto opladen met zelfopgewekte stroom, hoe mooi is dat! Als jij zover bent, zorgen wij voor de juiste autolader.
 • Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst? Wij vervangen desgewenst je groepenkast, zodat die autolader, kookgroep en accu er later prima bij passen.
 • De komende jaren willen we je nog meer diensten kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld accu’s om zelf stroom op te slaan. Daar zijn we naar op weg.

Aanvragen

Heb je vragen over zonnepanelen op jouw dak? Of wil je beginnen aan het stappenplan? We komen bij je langs en nemen jouw wensen vrijblijvend met je door.

Info aanvragen
Zonnepanelen advies

Doen je buren ook mee?

SamenStromen doe je met ons, maar het kan óók met de buren! Het is makkelijk en voordelig om bij de keuze voor zonnepanelen samen op te trekken met mensen in jouw wijk of straat. Wij kunnen daardoor efficiënter werken, plannen en inkopen. Het voordeel daarvan vloeit terug naar jou! Daarnaast zorgen identieke panelen voor eenduidigheid in het straatbeeld; wel zo mooi. En samen is ook gewoon leuker, toch?

De zon schijnt gratis

En toch verbruiken we nog zoveel stroom en betalen we onnodig hoge energiekosten. Inmiddels weet iedereen: daar moeten we iets aan doen. Fijn dat jij zover bent en aan jouw onderzoek naar duurzame stroom begonnen bent! Samenstromen loopt met je op. Samen bouwen we aan een Nederland waarin stroom duurzaam en lokaal wordt opgewekt. En waarbij jij als eindgebruiker grip houdt en bespaart!

Thuisbatterij

Hoe rendabel is een thuisbatterij?

Geplaatst op 6 mei 2024

Veel huiseigenaren vragen zich af in hoeverre een thuisbatterij op dit moment al rendabel is. In deze blog leggen wij uit hoe.

Lees meer
Netcongestie

Omgaan met netcongestie

Geplaatst op 12 april 2024

Lees meer

Wil je weten of jouw woning ook geschikt is?

Dave belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Contact
Dave
Dave van Echelpoel Adviseur T. 033 2087 555