• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Slim opslaan met een dynamisch energiecontract

Geld verdienen met een thuisbatterij

Geplaatst op 14 augustus 2024

Binnen het energieplan maken we gebruik van 7 slimme pijlers. Om minder afhankelijk te worden van je netbeheerder en de wispelturige overheid stimuleren we huiseigenaren om geproduceerde zonne-energie op te slaan in een thuisbatterij. In deze blog leggen we uit hoe een thuisbatterij werkt, hoe je slim energie opslaat en zelfs geld kan verdienen met een dynamisch energiecontract.

Werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat je thuis kan installeren. Gemiddeld gebruik je slechts 33% van je opgewekte energie direct met je huishoudelijke apparaten. Met een thuisbatterij wordt de overtollige energie opgeslagen die je overdag via zonnepanelen opwekt of koopt van het net tijdens de goedkope daluren. Deze opgeslagen energie kan je vervolgens gebruiken wanneer de energieprijzen hoog zijn of wanneer je zonnepanelen niet genoeg stroom leveren, zoals in de nacht of op bewolkte dagen.

Hoe werkt een dynamisch energiecontract

De prijs voor elektriciteit fluctueert bij een dynamisch energiecontract op basis van vraag en aanbod op de energiemarkt. In plaats van een vaste prijs per kWh, verandert de prijs elk uur. Hoe groter het aanbod, bijvoorbeeld door veel zonne- of windenergie, hoe lager de prijs. Dit betekent dat je kan profiteren van lage tarieven tijdens daluren en mogelijk zelfs geld kan verdienen door stroom terug te leveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn.

Slim laden met een thuisbatterij

Bij slim laden maken we gebruik van slimme software. Gecombineerd met een dynamisch energiecontract, houdt de software voortdurend de energiemarkt in de gaten en past het laad- en ontlaadproces van de batterij aan om zodoende te profiteren van de prijsverschillen. Je thuisbatterij laadt wanneer de energieprijzen laag zijn en ontlaadt wanneer de prijzen hoog zijn. Hier hoef je niets voor te doen, na de installatie stellen wij alles voor je in. De mogelijkheden van laden en ontladen van je thuisbatterij zijn eindeloos. We kijken graag naar je persoonlijke situatie en stemmen daar de software op af.

Financiële voordelen

Door slim om te gaan met de energieprijzen, kan je de kosten voor elektriciteit verlagen en zelfs geld verdienen door stroom terug te leveren aan het net tijdens piekuren. Een financieel voordeel bij het aanschaffen van een thuisbatterij is dat je de btw kan terugvragen, mits je een dynamisch energiecontract hebt. Zo ontstaat de mogelijkheid om te handelen op de energiemarkt, en ben je in de ogen van de overheid ondernemer. Hiermee verlaag je de investering aanzienlijk en verkort je de terugverdientijd van je thuisbatterij.

 

Benieuwd hoe een thuisbatterij je energiebeheer kan verbeteren en kosten kan verlagen? Neem vandaag nog contact op via 033 208 75 55 of klik hier om een aanvraag te doen voor een vrijblijvend advies en ontdek de voordelen voor jouw situatie.

Slim dynamisch energiecontract

Slim contract met dynamische energie

Ontdek de voordelen van een slim contract. Met een dynamisch energiecontract kies je altijd de voordeligste momenten voor jouw energieverbruik.

Lees meer
Slimme laadpaal

Ontdek de voordelen van een slimme laadpaal

Wil je besparen op de kosten van het opladen van je elektrische auto? Ontdek hoe je slim kunt laden en altijd profiteert van de laagste prijzen.

Lees meer
Installatie thuisbatterij

Slim opslaan met een dynamisch energiecontract

Wil je meer controle over je energieverbruik en kosten besparen? Ontdek hoe je met een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract slim je eigen zonne-energie opslaat.

Lees meer