• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Zelf energie opwekken

Zelf energie opwekken was nog nooit zo makkelijk. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer én betere opties.

 

Hoe wek je zelf energie op?

Er zijn meerdere manieren om zelf je energie op te wekken. Namelijk:

 

Zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen wilt laten plaatsen, zijn er veel mogelijkheden. Het voordeligst zijn wijkcollectieven. In dat geval plaats je panelen samen met je buren. Zonnepanelen zijn misschien wel de meest laagdrempelige stap naar een duurzame woning. Dus gooi het idee eens over de schutting of drop het in jullie wijk-app. Dan zetten jullie de stap naar zelfvoorziening misschien binnenkort wel samen met de buurt.

 

Windmolen

Je kunt je eigen energie ook opwekken via een windmolen. Of het haalbaar en betaalbaar is om als particulier een windmolen te laten plaatsen? Jazeker! Molens zijn er in diverse groottes dus vaak is er wel een te vinden die bij jouw situatie past. Het is wel belangrijk om te weten dat voor grote windmolens een vergunning vereist is en dat deze best veel geluid maken.

 

Windwokkel

Een windwokkel heeft een aantal voordelen ten opzichte van een windmolen. Een windwokkel geeft geen bewegende slagschaduw, en maakt ook geen geluid. Bovendien zijn ze kleiner in omvang waardoor ze op veel meer locaties geplaatst kunnen worden. Ook hebben windwokkels vaak een veel langere levensduur dan windmolens. Ze zijn wel weer wat duurder in de aanschaf.

 

Zonneboiler

Wil je een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot? Dan is een zonneboiler heel interessant. Deze wekt tot wel vier keer meer energie op met hetzelfde oppervlak aan zonnepanelen.

 

SamenStromen: zonnepanelen in Amersfoort

Samenstromen is een initiatief uit Amersfoort en wil samen met jou bouwen aan een Nederland waarin energie duurzaam en lokaal wordt opgewekt. Wat ons betreft zijn zonnepanelen hierin voorlopig de meeste interessante optie.

 

Samen met je buren

Zoals gezegd kun je zelf aan de slag gaan met energie opwekken, of samen met anderen. Doen je buren mee, dan geeft SamenStromen alle deelnemers korting.

 

We fixen het voor je, van A tot Z

SamenStromen regelt alles voor je. Het plaatsen van de zonnepanelen, het schoonmaken en het onderhouden hiervan. Ook het terugvragen van de btw en het inrichten van de monitoring doen wij. Van tevoren komen we langs voor een persoonlijk adviesgesprek. Heb je tussendoor of na de installatie een vraag? Onze spreekwoordelijke deur staat altijd voor je open.

 

Hoe kunnen van je van dienst zijn?

We verzorgen ook laadpalen voor elektrische auto’s en kijken altijd hoe we ons verder kunnen ontwikkelen om onze klanten beter van dienst te zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren je graag in een persoonlijk gesprek.

 

We plaatsen zonnepanelen in Amersfoort, Apeldoorn en omgeving. Bijvoorbeeld in Hoogland, Wenum-Wiesel of Vathorst. En wist je dat zonnepanelen plaatsen met de buren voordeliger is? Dat zorgt ook voor een mooiere straat! Ook voor daken met een afwijkende vorm bedenken we een oplossing. Neem contact met ons op voor een persoonlijk, vrijblijvend adviesgesprek, zodat we samen de wereld een stukje groener maken!

Contact opnemen

Weten wat jij kunt besparen? Of waar twijfel je nog over?

Bart belt of komt bij je langs voor advies op maat. Elk huis is tenslotte anders.

Neem contact op
Bart Bartelds Adviseur SamenStromen T. 033 208 75 55

SamenStromen levert alle producten op het gebied van zonne-installaties.

Energie oplossingen
zonnepanelen op een rond dak