• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Slim sturen met een dynamisch energiecontract

Profiteer altijd van de laagste energieprijs.

Geplaatst op 12 september 2024

Binnen het energieplan maken we gebruik van 7 slimme pijlers. Met een dynamisch energiecontract profiteer je elke dag van de beste energieprijs. Dankzij onze geavanceerde software weet je altijd een dag van te voren wat de energieprijs per uur zal zijn. Hierdoor kun je op piekmomenten slimme keuzes maken, zoals het inzetten van je thuisbatterij, je huishoudelijke apparaten aanzetten of je elektrische auto opladen wanneer de stroom het goedkoopst is. Hoe een slim contract werkt, lees je in deze blog.

 

Hoe werkt een dynamisch energiecontract

In tegenstelling tot een vast contract, waarbij je altijd dezelfde prijs per kWh betaalt, verandert de prijs bij een dynamisch energiecontract elk uur. De software die we gebruiken houdt continu de energiemarkt in de gaten en baseert de prijzen op vraag en aanbod. Wanneer er een overvloed aan duurzame energiebronnen zoals wind of zon is, dalen de prijzen. Op momenten dat de vraag hoger is, zoals ’s ochtends of ’s avonds, kunnen de prijzen stijgen.

 

Slim omgaan met je energieverbruik zorgt voor kansen om extra te besparen. Je kunt bijvoorbeeld apparaten zoals je vaatwasser of wasmachine programmeren om te draaien tijdens de goedkope uren, of je thuisbatterij opladen wanneer de prijs het laagst is.

 

Optimaliseren van je energieverbruik

Met een dynamisch energiecontract ben je altijd op de hoogte van de actuele tarieven. Door de energieprijzen van tevoren te kennen, kun je beter inspelen op de prijsschommelingen. Heb je een thuisbatterij? Dan kun je bijvoorbeeld overdag energie opslaan als de zon schijnt en de prijzen laag zijn om vervolgens te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Hiermee verlaag je jouw energiekosten en ben je minder afhankelijk van de energiemarkt.

 

Slimme software voor slimme besparingen

Slimme software zorgt ervoor dat je energieverbruik automatisch wordt aangepast aan de tarieven van de energiemarkt. Je auto wordt ’s nachts volledig opgeladen tegen de laagste prijs, terwijl je overdag de opgewekte stroom uit je zonnepanelen gebruikt. Je thuisbatterij ontladen tijdens de piekuren wanneer de prijzen het hoogst zijn? Geen probleem, met slimme software hoef je hier niets voor te doen, alles wordt voor je geregeld.

 

Financiële voordelen van een dynamisch energiecontract

Door slim gebruik te maken van de prijswisselingen, kun je jouw energierekening aanzienlijk verlagen. Bovendien kun je met een dynamisch energiecontract geld verdienen door terug te leveren aan het net tijdens de piekuren. Hiervoor dien je wel een dynamisch energiecontract te combineren met een thuisbatterij. Door actief deel te nemen aan de energiemarkt, zonder hier iets voor te hoeven doen, profiteer je van zowel lage als hoge prijzen.

 

Benieuwd hoe je met een dynamisch energiecontract geld kunt besparen en tegelijkertijd duurzaam kunt omgaan met energie? Neem vandaag nog contact met ons op via 033 2087 555 of klik hier om een aanvraag te doen voor vrijblijvend advies. We helpen je graag verder met een oplossing die bij jouw past.

Slim dynamisch energiecontract

Slim contract met dynamische energie

Ontdek de voordelen van een slim contract. Met een dynamisch energiecontract kies je altijd de voordeligste momenten voor jouw energieverbruik.

Lees meer
Slimme laadpaal

Ontdek de voordelen van een slimme laadpaal

Wil je besparen op de kosten van het opladen van je elektrische auto? Ontdek hoe je slim kunt laden en altijd profiteert van de laagste prijzen.

Lees meer
Installatie thuisbatterij

Slim opslaan met een dynamisch energiecontract

Wil je meer controle over je energieverbruik en kosten besparen? Ontdek hoe je met een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract slim je eigen zonne-energie opslaat.

Lees meer