• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Circuit Zandvoort

Het Circuit Zandvoort trekt niet alleen raceliefhebbers vanwege de bekende jaarlijkse Formule 1-race, maar biedt het hele jaar door een scala aan evenementen en races. Hun ambitie reikt echter verder dan de racebaan; duurzaamheid staat hoog op de agenda. Het plaatsen van zonnepanelen voor het opwekken van eigen groene energie was een mooie startpunt!

 

In deze referentie vertelt Niek Oude Luttikhuis, TrackManager op Circuit Zandvoort, over het resultaat en hoe hij de samenwerking met OTG.energy heeft ervaren.

 

Resultaten

✔  300 SunPower Performance zonnepanelen
✔  Opbrengst van 103.275 kWh per jaar
✔  Besparing van 46.475 kg CO2 per jaar

De oplossingen die toegepast zijn

Door de installeren 300 SunPower Performance 405 Wp zonnepanelen wekken we 103.275 kWh elektriciteit per jaar op, wat resulteert in een besparing van 46.475 kg CO2-uitstoot per jaar. In de toekomst willen we alle geschikte gebouwen voorzien van zonnepanelen, waarbij duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van elke nieuwbouwproject bij Circuit Zandvoort.

Toekomstplannen voor Circuit Zandvoort

Met de drijfveer om ecologische footprint te verkleinen, heeft het circuit een belangrijke stap gezet naar verduurzaming door het installeren van de eerste zonnepanelen. De bouw van Solar Park1 is slechts het begin, met mooie toekomstplannen voor verdere uitbreiding van zonne-energieprojecten. Ons doel is om het gebruik van generatoren te minimaliseren en onze energiebehoefte zelf te voorzien door middel van zonne-energie, vooral tijdens evenementen waar de vraag naar elektriciteit hoog is.