• Persoonlijk advies
  • Binnen 4-6 weken geïnstalleerd
  • Betaal achteraf
  • Al 15.000 daken voorzien

Hulp bij netcongestie voor jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven hebben te maken met netcongestie in Nederland, waardoor ze gedwongen worden om te verduurzamen. Bij SamenStromen bieden wij je de oplossing voor jouw netcongestie probleem.

Netcongestie Nederland

Wat is netcongestie?

Netcongestie of netwerkcongestie betekent dat het stroomnetwerk overbelast is. Congestie vindt plaats op het moment dat het transport van stroom groter is dan de capaciteit van het netwerk. Er wordt dus meer stroom gevraagd of teruggeleverd dan dat het elektriciteitsnetwerk aankan.

 

Dit kan leiden tot tal van problemen, zoals verminderde efficiëntie, verhoogde operationele kosten en zelfs onderbrekingen in de stroomvoorziening. Het is belangrijk om te begrijpen dat netcongestie niet alleen de industrieën treft die afhankelijk zijn van stoom, maar ook invloed heeft op de algehele energie-infrastructuur en economie van Nederland.

Problemen door netcongestie

Netwerkcongestie kan op verschillende manieren zorgen voor problemen. Het kan resulteren in drukverlagingen, wat leidt tot verminderde stoomtoevoer naar fabrieken en installaties. Dit kan leiden tot productieverlies en hogere kosten voor bedrijven.

 

Bovendien kan het leiden tot temperatuurfluctuaties in het stoomnetwerk, wat schadelijk kan zijn voor apparatuur en processen die gevoelig zijn voor dergelijke variaties.

 

Het is dus van belang om netwerkcongestie te identificeren en proactief aan te pakken om negatieve gevolgen te minimaliseren. SamenStromen lost samen met jou jouw netcogestie probleem op.

Netwerkcongestie oplossen

SamenStromen heeft de juiste oplossing als jij problemen hebt met netcongestie.

 

Afhankelijk van de situatie gaan we samen op zoek naar een gepaste oplossing.

 

Grootgebruiker aansluiting met laag piekgebruik (± 70kW) downgraden

Wij kunnen bedrijven met een grootgebruikersaansluiting die echter een laag piekverbruik hebben, ondersteunen door de aansluiting te downgraden naar een kleingebruikersaansluiting van 3 x 80A. We stellen het energieopslagsysteem zorgvuldig samen op basis van het maximale piekverbruik, zodat je over voldoende piekvermogen beschikt om jouw bedrijfsactiviteiten soepel te laten verlopen.

 

Aansluiting boosten: meer vermogen met een kleingebruiker aansluiting

Heb je momenteel een aansluiting van 3 x 80A, maar is je behoefte groter? Wellicht wil je een nieuw bedrijf oprichten, maar loop je tegen beperkingen aan bij het verkrijgen van een grootgebruikersaansluiting vanwege netcongestie. In dat geval wordt je hoogstwaarschijnlijk aangeboden om te kiezen voor een maximale aansluiting van 3 x 80A.

 

Met het energieopslagsysteem van SamenStromen versterken wij je bestaande aansluiting naar het benodigde vermogen. Hierdoor kun je jouw bedrijfsactiviteiten volledig ontplooien zonder enige beperking en geniet je van energiezekerheid. Je bent niet langer volledig afhankelijk van je energieleverancier en de overheid. Met de controle over je eigen energiehuishouding neem je zelf de regie in handen.

 

Meer energiezekerheid en grip op jouw energierekening dankzij verduurzaming

Energiezekerheid bij kleine én grote bedrijven is vandaag de dag een belangrijke topic, voornamelijk gedreven door de wens van bedrijven om te verduurzamen en hun MVO-doelstellingen te realiseren. Deze behoefte wordt deels aangewakkerd door consumenten, die verwachten dat bedrijven steeds milieuvriendelijker produceren en duurzamer opereren. Hierdoor wordt een groene en duurzame uitstraling als belangrijk beschouwd door de consument.

Wij lossen het op

Bij SamenStromen doen wij er alles aan zodat jij zo snel mogelijk weer kan ondernemen. Daarom hebben wij een korte doorlooptijd van gemiddeld 8 tot 10 weken, afhankelijk van de situatie. Hierdoor kan jij weer snel verder met ondernemen, zonder je zorgen te maken over netwerkcongestie.

Wat wij doen

SamenStromen gaat samen met jou in gesprek op locatie, zodat wij goed inventariseren en analyseren wat de behoefte is. Om vervolgens tot een passend voorstel te komen.

Vraag gratis zakelijk advies aan

We komen graag vrijblijvend bij je langs om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele onzekerheden weg te nemen.

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden